Sve što treba da znate o novim rokovima za povraćaj poreza

Sve što treba da znate o novim rokovima za povraćaj poreza

Želi da obori Ginsov rekord: Baka (104) iz Čikaga skočila sa padobranom
Covid Pasoši uskoro neophodni za putovanje u zemlje EU
Bajden potpisao uredbu o kriptovalutama

Trumpova administracija najavila je da će većini pojedinaca i kompanija omogućiti odlaganje plaćanja federalnih poreza na 90 dana u sklopu plana hitne pomoći usred pandemije koronavirusa.

Chicago Glasnik vam donosi odgovore na neka od najčešćih pitanja vezanih za povraćaj poreza.

Da li još uvek moram da podnesem aplikaciju za povraćaj poreza do 15.aprila?

Da. Iako su detalji o programu i dalje nepotpuni po do sada dostupnim detaljima, poreski obveznici moraju podneti svoje federalne poreske prijave do 15. aprila. Produženje od 90 dana odnosi se isključivo je za novac koji treba da se plati državi. Rok za plaćanju ovih obaveza sada je 15. jul. Međutim, poreski obveznici koji se suočavaju sa poteškoćama uvek imaju mogućnost da zatraže produženje za šest meseci. Posetite web stranicu IRS-a za više detalja.

Ko ispunjava uslove za odlaganje plaćanja poreza?

Ministar finansija Steven Mnuchin rekao je da će pojedinci koji duguju manje od milion dolara moći da odlože plaćanje. Korporacije će moći odložiti plaćanje poreza za iznose manje od 10 miliona dolara. Mnuchin je rekao da će biti isključeni samo “super bogati”.

Međutim, s obzirom da još uvek nisu poznati svi detalji , nejasno je da li će se odlaganje odnositi na kompanije i da li će pojedinci koji vrše kvartalno plaćanje poreza još uvek morati da izvrše tu prvu uplatu do 15. aprila, rekao je Lance Christensen, partner u knjigovodstvenoj firmi Margolin Viner & Evens.

Da li ću biti kažnjen zbog odlaganja da platim porez?

Ne. Tokom ovog nepredviđenog kašnjenja, pojedinci i korporacije neće biti podložni plaćanju kamata ili penala.

Šta da radim ukoliko očekujem povraćaj novca od IRS-a?

Ako očekujete povraćaj novca, nastavite sa slanjem aplikacija kao i obično. Za sada, IRS još uvek obrađuje podatke i šalje novac pojedincima.

Da li se ovo odnosi i na moje državne (State) takse?

Ne. Proverite kod svog državnog poreskog organa da biste videli bilo kakve izmene rokova. Neke države neće produžavati rok, drugi slede federalni model, a neki još uvek postavljaju svoje rokove. Kalifornija je, na primer, utvrdila svoj datum za podnošenje i plaćanje državnih taksi do 15. juna.

COMMENTS

WORDPRESS: 0