Supermarket vraća stare cene: Sjajne vesti stižu iz Walmarta

Supermarket vraća stare cene: Sjajne vesti stižu iz Walmarta

NBS pravi spisak svih koji šalju ili primaju novac iz inostranstva
Besplatan ulaz u Shedd Aquarium za stanovnike Ilinoisa u januaru i februaru
Odlazak kompanija na Floridu i Teksas koštao Njujork i Kaliforniju po 1 trilion dolara

Walmart je ranije ove godine najavio da će otvoriti više od 150 novih prodavnica u narednih pet godina, stvarajući “desetine hiljada radnih mesta”. Takođe će renovirati 650 postojećih prodavnica u 47 saveznih država i Portoriku u narednih 12 meseci. Prve dve prodavnice otvaraju se u Santa Rosa Beachu, Florida, i Atlanti, Džordžija, ovog proleća.

Kada je reč o cenama, predsednik i izvršni direktor Walmarta, Dag Mekmilan, izjavio je da kompanija beleži niže cene kada je hrana u pitanju.

“Naše cene opšte robe su niže nego pre godinu dana, pa čak i pre dve godine u nekim kategorijama, što znači da naši kupci pronalaze vrednost u oblastima poput odeće”, rekao je. “Što se tiče hrane, cene su niže nego pre godinu dana kada su u pitanju proizvodi poput jaja, jabuka i  grickalica.”

Ovo saopštenje ponavlja ono što je Mekmilan izneo u novembru prošle godine, navodeći da bi ovaj trgovinski lanac mogao ući u “deflaciono okruženje”.

S obzirom da su cene hrane porasle za 25% od početka pandemije, prema podacima Federalnih rezervi ekonomske statistike, ovo je  za sve dobra vest.

newsweek.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0