Starbucks tužen jer njihova osvežavajuća pića ne sadrže voće

Starbucks tužen jer njihova osvežavajuća pića ne sadrže voće

Tesla Model Y je najprodavaniji automobil na svetu u 2023. godini
Dve nagrade filmu “Teslin narod” u Americi
Može li ilegalni imigrant da kupi kuću u Americi? Evo šta sve treba da znate

Jedna žena tuži Starbucks zbog “lažnih i obmanjujućih praksi” u vezi sa tvrdnjama da njihov napitak koji se reklamira kao pun voća, zapravo ne sadrži spomenuto voće.

Joan Kominis iz Kvinsa, podnela je žalbu u avgustu 2022. godine. U sudskim dokumentima navodi se da “Mango Dragon Fruit i Mango Dragon Fruit Lemonade Refreshers ne sadrže mango, Pineapple Passionfruit i Pineapple Passion Fruit Lemonade Refreshers ne sadrže marakuju (Passionfruit), a Strawberry Açaí i Strawberry Açaí Lemonade Refreshers ne sadrže voće acai.”

Kominis i njen advokat, Jason McAllister iz Kalifornije, traže odštetu veću od 5 miliona dolara. Starbucks je kasnije nazvao optužbe “netačnim” i “bez osnova”.

U utorak 19. septembra, sudija američkog okruga John Cronan odbio je zahtev Starbucks-a da odbaci devet od 11 tvrdnji u sklopu tužbe jer “značajan broj razumnih potrošača” bi pretpostavio da napici sadrže voće koje se pominje u njihovim imenima.

Tužioci su naveli da su glavni sastojci ovih napitaka voda, koncentrovani sok od grožđa i šećer. Iz kompanije tvrde da se Refreshers “razlikuje od drugih Starbucks proizvoda” jer proizvod ne sadrži sastojke koji se pominju u njihovim imenima.

independent.co.uk

COMMENTS

WORDPRESS: 0