Stanovnici Ilinoisa imaju još 30 dana da podnesu zahtev za nadoknadu štete od Facebook-a

Stanovnici Ilinoisa imaju još 30 dana da podnesu zahtev za nadoknadu štete od Facebook-a

Zašto je toliko skupo biti samac u Americi
Tesla povlači više od 3000 modela Y zbog kvara
Kako član vaše porodice van Amerike može dobiti zelenu kartu?

Korisnicima Facebook-a ostaje samo još mesec dana da podnesu zahtev za nadoknadu štete u novom nacionalnom sporazumu koji uključuje tehnološkog giganta.

Rok za podnošenje zahteva u kolektivnoj tužbi vrednoj 725 miliona dolara ističe 25. avgusta 2023. godine.

Sporazum je postignut sa matičnom kompanijom Facebook-a, Meta Platforms Inc., nakon tužbe koja je tvrdila da je Facebook omogućio pristup korisničkim podacima trećim stranama bez dozvole korisnika i da nije nadzirao ili sprovodio kontrolu pristupa trećih strana tim podacima. To uključuje i prikupljanje podataka od sada ugašene političke konsultantske firme Cambridge Analytica, koja ih je zatim koristila za političko oglašavanje na ovoj platformi.

Za one koji nisu sigurni da li ispunjavaju uslove za nadoknadu, nedavno su prošireni kriterijumi za sticanje prava na nadoknadu.

Prošlog meseca, smernice za sporazum su proširene kako bi obuhvatile još više korisnika. Međutim, iznos koji biste mogli primiti i dokumentacija potrebna za podnošenje zahteva zavise od nekoliko faktora.

Poslednja tužba i sporazum razlikuju se od sporazuma o kolektivnoj tužbi vrednom 650 miliona dolara, koji je prošle godine postignut sa Facebook-om u državi Ilinois, a rezultirao je isplatom stotina dolara više od milionu stanovnika. Međutim, ovo je samo jedan od nekoliko sporazuma koji obuhvataju društvene medijske platforme u državi Ilinois. Trenutno se prihvataju zahtevi za nadoknadu u još jednom sporazumu koji se odnosi na Instagram.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0