Stanovnici Čikaga u fazi 1B-Plus državnog plana za vakcinaciju sada se mogu vakcinisati u United Centru

Stanovnici Čikaga u fazi 1B-Plus državnog plana za vakcinaciju sada se mogu vakcinisati u United Centru

Evo kako će se oporezivati transakcije putem PayPal, Venmo i Zelle aplikacije
Amerika se sprema za mogućnost imunizacije dodatnom dozom vakcine
Nakon više od dve godine ukinute maske u avionima i javnom prevozu

Počevši od nedelje popodne, promenjeni su uslovi za vakcinaciju u COVID United Centru. Ovom promenom će veći broj stanovnika Čikaga koji imaju 18 godina ili više a koji imaju već postojeća zdravstvene probleme moći da prime vakcinu.

Kao značajna promena, zakazivanje putem Zocdoc-a biće dostupno samo stanovnicima koji žive u gradu Čikagu. Prema kancelariji guvernera J.B.Pritzkera, promena je izvršena na zahtev Saveznog udruženja za upravljanje vanrednim situacijama kako bi se bolje osiguralo da će vakcine biti dostupne „ugroženom stanovništvu“ u samom gradu.

Svako ko je stariji od 18 godina sa zdravstvenim problemima, uključujući rak, dijabetes, gojaznost i druge popratne bolesti, može da se prijavi za vakcinaciju.

Za stanovnike prigradskog okruga Cook Cook koji se nadaju da će se prijaviti za vakcinaciju u United Centru, mesta za rezervacije će biti dostupna putem veb stranice COVID County Cook Cook početkom ove nedelje. Proces podnošenja zahteva za ta imenovanja biće objavljen narednih dana, prema zvaničnicima.

Pojedinci koji ne mogu da pristupe veb lokaciji mogu da zovu 833-308-1988 od ponedeljka do petka od 7 do 19 sati.

Neke od preostalih doza sa mesta masovne vakcinacije United Centra takođe će biti date mobilnim timovima za vakcinaciju i biće dostupne u područjima koja su najteže pogođena pandemijom, kažu zvaničnici.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0