Stanovnici Čikaga stariji od 65 godina mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19 u sledećoj fazi distribucije

Stanovnici Čikaga stariji od 65 godina mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19 u sledećoj fazi distribucije

Putovanje do Čikaga nikad lakše – Er Srbija pokreće tri direktne linije nedeljno od 12. juna
Predgrađe Čikaga našlo se na listi „najsrećnijih gradova“ u Americi. Evo kompletne liste gradova
Imate li novčanicu od 2 dolara? Na njoj možete zaraditi i do 5.000 dolara

Stanovnici Čikaga stariji od 65 godina imaće pravo na vakcinu u sledećoj fazi, ali mesta vakcinacije će dati prednost osobama prema starosti i faktorima rizika, rekli su u petak zvaničnici Čikaga.

Komesarka za javno zdravstvo Čikaga dr. Alison Arvadi rekla je na konferenciji za novinare da je grad „apsolutno na istoj strani“ sa državom, čije je Ministarstvo za javno zdravlje u sredu najavilo da će ljudi stariji od 65 godina biti deo faze 1b, koja uključuje starije osobe i osnovne radnike na frontu, efektivno snižavajući savezne smernice za prvu grupu za 10 godina. Grad je trenutno u fazi 1a, koja uključuje zdravstvene radnike i osoblje ustanova za negu starih lica i stanovnike, a sledeća faza možda neće početi do februara.

Grad i država ovde nisu u opoziciji“, rekla je Arvadi. „Ovde razmišljamo o tome kako ćemo, kao što smo radili u svakoj fazi do sada, nastaviti da radimo kako da u toj fazi dalje odredimo prioritete.

Ranije u sredu, gradsko odeljenje za javno zdravlje reklo je da namerava da sledi saveznu preporuku da se faza 1b razgraniči kao stanovnici stariji od 75 godina. Arvadi je tada rekla u petak da se grad slaže sa obrazloženjem administracije guvernera J.B. Pritzkera da rasna ravnopravnost treba da bude na čelu prioriteta u određivanju prioriteta vakcina.

 

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0