Stanovnici Čikaga se masovno sele u predgrađa

Stanovnici Čikaga se masovno sele u predgrađa

Planirate da putujete u septembru – sve informacije o maskama, karantinu i testovima na COVID-19 u SAD
Kada će se plaže u Čikagu otvoriti za posetioce?
Kako je nastao i šta je originalno značenje izraza Američki San

Selidbe iz gradskog jezgra u predgrađa u punom su jeku u Čikagu, prema navodima lokalnog brokera za prodaju nekretnina koji je zabeležio za „Warney & Co“. Domovi u predgrađu dobijaju višestruke ponude, gotovinske ponude i ponude preko tražene cene.
Cene nekretnina su ostale jake tokom pandemije Korona virusa koja je pogodila ostale sektore privrede, sa rekordno niskim stopama hipoteke koje pomažu u podsticaju rasta prodaje kuća.
Srednja nacionalna cena prodaje kuća je porasla ovog meseca za 17% na 330.250 dolara, što je maksimum svih vremena, prema novom izveštaju brokerske kuće Redfin.
Morate biti spremni za brzu selidbu’: Kuće se neverovatnom brzinom prodaju u predgrađima Čikaga
Izveštaj takođe primećuje da su cene novih domova na listama dostigle novi rekord od 340.972 dolara, što je porast od 10% u odnosu na isto vreme pre godinu dana, i da su novi oglasi za prodaju kuća opali za 17% u odnosu na prethodnu godinu.

Pandemija je stvorila tržište prodavaca, a to je kada potražnja za domovima premašuje ponudu zaliha, što je naznačeno u izveštaju Redfin-a, koji je pokazao neravnomernu ponudu i potražnju koja i dalje povećava cene kuća.
Nacionalni indeks cena kuća za domaćinstva S&P CoreLogic Case-Shiller, objavljen u utorak, izvestio je o porastu od 11,2% u januaru u odnosu na godinu dana ranije, povećanju sa 10.,4% u decembru, označavajući najvišu godišnju stopu rasta cena od februara 2006.godine.

Prodaja kuća jača nego ikada čak i dok cene rastu više nego ikada

Nadmetanje se događa na tržištima širom zemlje, uključujući Čikago, jer mnogi Amerikanci koji rade na daljinu traže veće prostore i domove sa dvorištem.
Lindquist je istakla ono što je nazvala „pomakom“ na tržištu nekretnina. Primetila je da je u martu i aprilu 2020.godine „bilo pomalo mrtvo“ ali da se „sve pojačalo“ u maju i da „nikada nije usporilo“.
„Ušli smo na prolećno tržište u januaru i februaru (i) još uvek smo prisutni u punoj snazi“, navela je Trimble-ovoj. “Ne znam kada će se usporiti“.
„Predgrađa su vruća zona“, nastavila je, napominjući da nekretnine „bilo gde izvan centralnog poslovnog okruga“ u Čikagu „trenutno vrlo dobro prolazi“, što stvara povećanu konkurenciju za potencijalne kupce.

Fox 32

COMMENTS

WORDPRESS: 0