Šta piju Amerikanci? Ovo su 12 najprodavanijih napitaka u Americi

Šta piju Amerikanci? Ovo su 12 najprodavanijih napitaka u Americi

Od 1.oktobra podnosioci obrasca I-539 više neće plaćati biometrijske usluge
Da li je protivzakonito zagrevati automobil u Ilinoisu? Evo šta kaže zakon
Google isplaćuje do $400 odštete građanima Ilinoisa. Evo kako da se prijavite

Amerikanci imaju vrlo specifične i zahtevne želje kada su u pitanju pića koja piju. Neki ljudi moraju da popiju pet šolja kafe na dan dok drugi vole da piju samo čaj. Posebni zahtevi mogu biti izbegavanje flaširanih voda po svaku cenu dok ih drugi obožavaju jer su vrlo praktične.

Da li ste se ikada zapitali da li imate uobičajene navike kada su pića u pitanju ili ipak spadate u grupu specifičnih koji imaju posebne zahteve?

Uz pomoć skorijeg izveštaja Statiste, otkrili smo koja su to najpopularnija pića u Americi, rangirana po procentu populacije koja ih konzumira.

 

 1. Žestoka alkoholna pića

Udeo potrošnje: 1%

Bez dileme je istinita činjenica da se nalazimo u vrlo posebnoj godini kada je virus COVID/19 poremetio normalan način života. Barovi i restorani su zatvoreni već neko vreme i zbog ovoga je potražnja za alkoholom porasla. Po navodima kompanije za istraživanje tržišta Nielsen, prodaja alkoholnih pića na kraju marta je porasla za 75% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Sa rastućim trendom koktela kod kuće, ova lista će verovati sadržati alkoholna pića kao omiljena u Americi.

 1. Voda sa dodacima

 

Udeo potrošnje: 1.3%

Antioksidansi, elektroliti, vitamini, vodonik, kiseonik…lista je duga. Kompanije su se obogatile dodavanjem ovih mikroelemenata u vodu radi poboljšanja vašeg zdravlja. Međutim, kada ove ’ojačane’ vode sadrže puno šećera ili ako nemaju ove mikroelemente sa dodatnom vrednošću u dovoljnim količinama da utiču na zdravlje, ipak traćite novac – ono što je dobro jeste da potrošnja ovog proizvoda ipak nije toliko velika.

 1. Energetska pića

Udeo potrošnje: 1.3%

Amerikanci vole da posegnu za kofeinom, vitaminima kada rade, uče celu noć ili žele veoma aktivan početak dana. Ovo možda nije lepo za saznati ali energetska pića su puna šećera i sstojaka koji uopšte nisu dobri za naše zdravlje.

 1. Vino

 

Udeo potrošnje: 1.6%

Mali ali posvećeni deo američkog građanstva uživa u čaši vina s vremena na vreme. Ovo je dobra vest jer je vino verovatno jedina stvar na svetu pored vode koju možete svaki dan da pijete kako biste ostali zdravi.

 1. Pića za aktivan sportski život

Udeo potrošnje: 2.8%

Sjajna vest je ta da puno Amerikanaca aktivno vežba i ima sportske aktivnosti kao regularan deo svog dana a loša vest – da su ova pića koja koriste u toku svojih vežbanja puna šećera koji im nije neophodan nakon dobrog treninga!

 1. Voćni sokovi

Udeo potrošnje: 5.2

Odrasli smo uz punu čašu soka od pomorandže uz naš jutarnji obrok i ovaj trend nikada zapravo nije nestao. Nastavite da pijete ova voćna zadovoljstva jer su jako zdrava za vaš organizam!

 1. Čaj

Udeo potrošnje: 6.5%

Uz sve zdrave prednosti ispijanja čaja svaki dan, nije veliko iznenađenje što je jedan od popularnijih napitaka u Americi! Uz šolju vode koju moramo popiti svakoga dana, dobijemo i ukus koji želimo. Sjajno, zar ne?

 1. Mleko

Udeo potrošnje: 9.7%

Uprkos činjenici da je 65% čitave svetske populacije netolerantno na laktozu, mleko i dalje ostaje jedan od omiljenih proizvoda svakog doma. Ako spadate u ovaj veliki procenat stanovništva, ne morate se odreći vašeg omiljenog pića. Zamenite regularno mleko onim bez laktoze i svako jutro možete uživati uz šolju svežeg mleka!

 1. Pivo

Udeo potrošnje: 11.3%

Omiljeno alkoholno piće čitave Amerike je pivo! Pivo je znak slobodnog vremena, dokolice, slobodnih aktivnosti kao i sportskih okupljanja!

 1. Kafa

Amerika definitivno voli svoju kafu – sa njom započinjemo jutra, druženja, sastanke i omiljena tračarenja! Većini stanovništva je ovo jedan od omiljenih napitaka ikada!

 1. Gazirana pića

Ova činjenica nikoga nije iznenadila, zar ne? Ovo je jedno od najpopularnijih pića u Americi a neizostavni je deo dana više od 22% populacije! I ovo piće, kao većina, ima određeni procenat šećera ali nije zastrašujući da biste morali odmah da razmislite o svom konzumiranju! Uživajte bez straha!

 1. Flaširana voda

U 2018.godini, flaširana voda je činila oko 25% potrošnje pića u Sjedinjenim Državama, što je čini najviše konzumiranim pićem te godine!
Prosečni američki potrošač je popio oko 40 litara flaširane vode u 2018.godini!

 

Izvor: https://www.eatthis.com/most-popular-drinks-america/

COMMENTS

WORDPRESS: 0