Sotheby’s prodaje unikatne patike sa “Apple” logom za rekordnih 50000 dolara

Sotheby’s prodaje unikatne patike sa “Apple” logom za rekordnih 50000 dolara

BRICS: Dve nove zemlje su se složile da trguju u lokalnim valutama
Montana prva država u SAD koja je u potpunosti zabranila TikTok
U Čikagu se otvara najveći Starbucks na svetu!

Apple je poznat po računarima i pametnim telefonima, ali jedan od najskupljih proizvoda koji je ikada izašao iz Cupertina možda zapravo predstavlja par patika. Da, dobro ste pročitali. Patike.

Ove ultra skupe patike su prvobitno proizvedene od strane kompanije Omega Sports i poklonjene zaposlenima u Apple-u koji su prisustvovali nacionalnoj prodajnoj konferenciji sredinom devedesetih. Sada, par ovih patika je dostupan za prodaju kod aukcijske kuće Sotheby’s po ceni od 50.000 dolara.

Sotheby’s opisuje patike kao one sa uglavnom belim gornjim delom sa starinskim Apple duginim logom i na jeziku i na bočnoj četvrtini. S obzirom na to da cipele nikada nisu bile dostupne javnosti, aukcijska kuća tvrdi da su ove patike “jedne od najmanje poznatih koje postoje i visoko su željene na tržištu rabljenih proizvoda.”

Kupac će dobiti potpuno nove patike, kao i alternativne crvene pertle. Ako razmišljate o nošenju ovih patika, vredno je napomenuti da su broj 10,5. Ako pažljivo pogledate fotografiju, primetićete i nešto žutljikavo na delovima cipela, verovatno zbog starosti. Takođe, postoje i tragovi lepka na prednjem delu cipela.

Iako su ove cipele bile dostupne samo zaposlenima, Sotheby’s primećuje da je Apple nekada prodavao i odeću i dodatke.

“Više od 22.000 potrošača Apple-a kupovalo je odeću 1985. godine, što svedoči o posvećenosti javnosti prema različitim kategorijama,” kaže aukcijska kuća. “Za proizvode izvan Apple-ove zone ekspertize, sarađivali su sa vodećim brendovima kao što su Lamy, Honda i Braun, kako bi na različite proizvode sa belom etiketom primenili njihov ikonični Apple brending.”

Neki drugi proizvodi koje je kompanija prodavala u to vreme uključivali su kišobrane, šolje, torbe i privezke.

Drugi par ovih patika bio je ponuđen na aukciji 2021. godine putem Heritage Auctions. Te su prodate za mnogo manje od trenutne cene ($13.750).

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0