Shedd Aquarium najavio rekonstrukciju koja će koštati 500 miliona dolara

Shedd Aquarium najavio rekonstrukciju koja će koštati 500 miliona dolara

Patrijarh Porfirije u Sjedinjenim Američkim Državama
Zabrana parkiranja na ulici tokom zime u Čikagu počinje u utorak
Nikola Jokić u novom trejleru animiranog filma Despicable Me 4

Već duže od devet decenija, Shedd Aquarium oduševio je više od 200 miliona posetilaca nezaboravnim iskustvima s morskim svetom. Posetioci svih uzrasta susretali su se sa više od 25,000 morskih stvorenja, od šarenih riba do radoznalih beluga kitova.

Godina 2030. obeležavaće stotu godišnjicu otkako je Shedd Aquarium prvi put otvorio svoja vrata. Prošle godine najavljen je ambiciozni “Centennial Commitment”. Prema izjavama čelnika akvarijuma, projekat vredan 500 miliona dolara koji će trajati 8 godina ima za cilj da “pripremi Shedd za narednih 100 godina, transformišući istorijske galerije akvarijuma, ubrzavajući naučna istraživanja i proširujući pristup prirodi za sve.”

Ove nedelje, u utorak, 2. avgusta, akvarijum je predstavio svoj plan “Experience Evolution”, koji obuhvata nove galerije, prostore za učenje i predstojeće transformacije.

Plan uključuje “značajne edukativne i konzervacijske promene koje će omogućiti ravnopravniji pristup životinjama i prirodi.” Novi, uronjeni, dvojezični i naučno obogaćeni eksponati omogućiće posetiocima da dožive život ispod površine vode, približavajući ih čudima akvatskog sveta kao nikada pre.

Takođe će biti predstavljeni unapređeni prostori za učenje, interaktivni programi i prošireni prostori za istraživačke laboratorije, kao i nove staze koje će značajno poboljšati pristup posetiocima.

Međutim, najznačajnije promene nisu samo za posetioce, tvrdi akvarijum, već i za stalne stanovnike akvarijuma. Neke izložbe će imati dvostruko veći vodeni volumen i naprednu infrastrukturu kako bi podržale složene sredine potrebne za hiljade životinja.

Ovo će biti najobuhvatnija fizička transformacija javnog akvarijuma u njegovoj nedavnoj istoriji i odvijaće se u četiri faze, omogućavajući akvarijumu da ostane otvoren tokom trajanja projekta, s novim galerijama, programima i iskustvima koja će se otvarati postepeno.

Secret Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0