Sezona povraćaja poreza za prošlu godinu počinje 23. januara. Evo šta sve treba da znate

Sezona povraćaja poreza za prošlu godinu počinje 23. januara. Evo šta sve treba da znate

Kako izgleda test za dobijanje američkog pasoša?
Deset država koje najviše zarađuju od turizma u Americi
10 najmanje stresnih poslova u SAD na kojima možete zaraditi više od $100.000 godišnje

Poreska služba, IRS saopštila je da će poreska sezona zvanično početi 23. januara.

Poslednjih godina, Amerikanci su često imali probleme da stupe u kontakt sa poreskom upravom usred nedostatka osoblja. Poreska uprava je saopštila da je angažovala 5.000 novih radnika da odgovaraju na pitanja telefonom i lično.

Poreska uprava je optimistična da sada ima dovoljno osoblja za rešavanje pitanja i obradu povraćaja poreza.

Iako poreska sezona počinje 23. januara, Amerikanci danas mogu da koriste sisteme za elektronsko fajlovanje. IRS je rekao da će sistem e-fajlovanja zadržati obrasce za obradu do 23. januara. Sistem za e-fajlovanjeIRS-a je besplatan za poreske obveznike koji zarađuju manje od 73.000 dolara godišnje.

Ali jedan od razloga zbog kojih biste možda želeli da odložite prijavu je da osigurate da imate sve poreske dokumente spremne. IRS kaže da je podnošenje kompletne poreske prijave bez potrebe za izmenama najbolji način da se obezbedi brz povraćaj novca.

IRS takođe preporučuje podnosiocima zahteva da koriste direktan depozit za najbrži mogući povraćaj. Poreska uprava kaže da će većina povraćaja novca biti izdata u roku od 21 dana od podnošenja.
Rok za podnošenje poreskih prijava za 2022. godinu ili produženje za podnošenje i plaćanje dugovanog poreza je utorak, 18. april 2023. za većinu poreskih obveznika.

IRS

COMMENTS

WORDPRESS: 0