Šest najluksuznijih naselja za kupovinu nekretnina u Čikagu

Šest najluksuznijih naselja za kupovinu nekretnina u Čikagu

Da li ste prihvatili ponudu Credit Karme? Prijavite se da vam isplate novac
Reprezentacija Srbije pobedom započela kvafilikacije za SP
Leto u Čikagu 2022.godine biće jako interesantno! Najavljeni Jazz fest, Taste of Chicago i Blues Fest

Čikago je poznat kao svetionik pristupačnosti, posebno u poređenju sa drugim urbanim centrima poput Njujorka i San Franciska. Međutim, iako Vetroviti grad može imati pristupačne cene za svačiji budžet, i on ima svoj udeo kada je luksuzni život u pitanju. Zapravo, gradsko tržište luksuznih stanova je napredovalo novim i većim jedinicama mere. Od visokih zgrada sa pogledom na jezero i nebo pa sve do zapanjujućih nivoa udobnosti, predstavljamo vam nekoliko čikaških susedstava poznatih po luksuznim kućama – zajedno sa delovima mesta u kojima se druže dobrostojeći.

 

Gold Coast

View of skyline from the Gold Coast

Srednja prodajna cena kuća: 397 500 dolara

Pozlaćeno ime ovog naselja odražava njegovo bogatstvo i luksuzan stil. Zlatna obala (Gold Coast), smeštena duž jezera na Severnoj strani (Near North Side), ima srednju cenu prodaje kuća nešto ispod 400.000 dolara, ali cene mogu da dostignu i 18 miliona dolara. Budući kupci kuća će otkriti da većina natpisa Na prodaju pripada jedinicama u glamuroznim zgradama, zajedno sa zavidnim pogodnostima. Međutim, Gold Coast je takođe jedan od časnih istorijskih okruga Čikaga koji još uvek ima dvorce koji to i dokazuju.

Pored svojih raskošnih domova, Gold Coast je i dom luksuznih trpezarija (pogledajte Rush Street), kupovine (pomislite na raskošne butike) i zabave (isprobajte the Broadway Playhouse za intimnije pozorišno iskustvo). Iako su nesumnjivo urbani kvart, stanovnici Gold Coast-a se mogu odmoriti od navale gradskog života u biblioteci Newberry i parku Washington Square Park-u.

Ne propustite: RH/3 ARTS CLUB CAFE

Možda se čini čudnim staviti prodavnicu nameštaja i dekoracije za domaćinstvo na listu žarišnih tačaka u susedstvu, ali verujte nam na reč. Čikaška ispostava ovog nacionalnog maloprodavca (ranije poznat kao Restoration Hardware) je smeštena u šestospratnoj bivšoj školi za devojčice, tako da možete lutati po mestu, pregledajući proizvode na prodaju postavljene tokom čitavog perioda. Kafić prodavnice je smešten pod visokim staklenim atrijumom i služi branč i večeru.

 

Magnificent Mile

Magnificent Mile

Srednja prodajna cena kuća: 455.000 dolara

Veličanstvena Milja (Magnificent Mile) je magnet i za stanovnike Čikaga, ne samo za turiste. Ovaj kultni deo Mičigen Avenije (Michigan Avenue) je poznat po mnoštvu prodavnica brendova, a stanovnici plaćaju premiju za život u srcu grada.

Domovi ovde – koji mogu koštati i do 10 miliona dolara – su vezani i uglavnom uređeni u staklenim, vrtoglavim neboderima. Stanovništvo čini mnoštvo profesionalaca i populaciji roditelja praznog gnezda (empty nesters), međutim ko god odluči da se preseli u ovaj deo Čikaga će verovatno imati nenadmašan pogled na grad i sve njegove lepote.

Kupovina je možda glavni događaj na Mag Mile-u, međutim stanovnici ovog kvarta će pronaći i dragulje kulture (poput muzeja Richard H. Driehaus-a) i mnoštvo mesta za jelo (pomislite na bifteke i kafić Billy Goat).

NE PROPUSTITE: SPIAGGIA

Italijanski restoran sa Michellin-ovom zvezdicom je poznat po večerama slavnih ličnosti, vrhunskoj usluzi i vinskoj listi od preko 700 boca. Ovde su degustacijski meniji popularan izbor.

 

Lakeview

residential neighborhood in Lakeview

Srednja prodajna cena kuća: 445.000 dolara

Lakeview je prostrani čikaški kvart koji obuhvata opštepoznata „džepna“ naselja Wrigleyville i Boystown. Ova zajednica na North Side-u ima širi izbor stilova kuća za istraživanje u poređenju sa konkurentima u centru grada. novi stanovi, starinske gradske kuće, dvo-stanovi, i porodične kuće širom Lakeview-a. Ovo mesto može odrediti tako visoke cene ne samo zbog stila i veličine svojih domova, već i zbog svog položaja na samom jezeru. Stanovnici mogu da se prošetaju ili kratko provozaju javnim prevozom do mesta kao što su Belmont Harbor plaža za pse ili Lakefront Trail. Pored jezera, u ovom kvartu se nalazi mnoštvo ritzy barova i mesta za gurmane. Pogledajte Mordecai u Ulici Clark (Clark Street) kako biste pronašli koktele, viski i tanjire vrhunske hrane.

NE PROPUSTITE: HOTEL ZACHARY

Iako toliko Lakeview-a karakteriše zabava Wrigleyville-a, ovaj butik hotel, dodat u post-World Series osvaja srca notama otmenosti za odrasle.

 

Lincoln Park

Cars parked in front of Lincoln Park homes

Srednja prodajna cena kuća: 580.000 dolara

Lincoln Park može uzeti prvu nagradu i zasluženo je odneti sa sobom kada je u pitanju prepoznavanje imena na luksuznoj sceni Čikaga. Poštanski broj 60614 u kvartu je bio najskuplje područje grada tokom 2018.godine. Osim toga, kvart je te godine skrenuo pažnju na spisak od 50 miliona dolara za raskošnu vilu koja sedi na osam gradskih placeva.

Iako u Lincoln Parku nije teško naći vile, u susedstvu se takođe nalaze i luksuzni stanovi i porodične kuće razumnih veličina. Ako želite da se skrasite u susedstvu, srednja prodajna cena je visokih 500 hiljada dolara.

Glamurozne domove Lincoln Parka upotpunjuje jedna od najvećih zelenih površina u gradu. Istočnim krajem susedstva dominiraju jezero Michigan, lagune, bare, plaže i otvorena polja. Stanovnici mogu da izađu na otvorenom na plaži North Avenue, u zološkom vrtu Lincoln Park, u bazenu ljiljana Alfred Caldwell i u prirodnom svetilištu North Pond. Ako vam tokom dugih zimskih meseci treba malo zelenila u životu, Lincoln Park ima svoj konzervatorijum.

 

NE PROPUSTITE: STEPPENWOLF THEATRE COMPANY

Ovo pozorište je poznato po inkubaciji predstava koje završe na Broadway-u  – poput nagrađivane predstave nagradom Tony, August: Osage County – i koje se prikazuju u teatrima širom nacije. Mnogi članovi glumačkog ansabla Steppenwolf su poznata imena, uključujući Gary Cole-a i Carrie Coon-

 

Loop

Art Institute of Chicago, Loop

Srednja prodajna cena kuća: 345.000 dolara

S obzirom na njegov status u centru grada – sva čikaška naselja su definisana svojim položajem u odnosu na Loop – nije iznenađenje da je ovo jedno od najskupljih područja Čikaga. srednja prodajna cena kuće u ovom kvartu je oko 300 hiljada dolara, ali su tu i nekretnine koje bivaju prodate u milionima.

Ako kupujete u Loop-u, sigurno kupujete stan. Prostor je i dalje na samom vrhu u ovom gusto naseljenom naselju, dok investitori i dalje pronalaze načine da grade što više u visinu, ka nebu. Za svakoga ko radi u poslovnom okrugu grada, pronalazak doma u ovom kvartu je krajnja pogodnost.

Mnoge stambeno-poslovne zgrade u Loop-u imaju toliko pogodnosti da stanovnici nikada ne moraju da napuste svoju visoku zgradu. Ipak, Loop mami stanovnike da izađu napolje i uživaju u njegovim restoranima, živoj muzici u Millenium Park-u, svetski poznatim slikama na Institutu za umetnost i brodvejskim predstavama u Pozorišnom okrugu (Theater District).

NE PROPUSTITE: ATLETSKO UDRUŽENJE ČIKAGO

Ranije ekskluzivni klub za čikašku elitu, danas je ovaj višenamenski prostor i dalje odlično mesto za one koji vole biti fensi. Idite liftom do krovnog bara zgrade, Cindy’s, i uživajte u mix koktelu sa pogledom na Millenium Park. Par spratova niže, „skrivena“ Mlečna soba ima samo osam mesta u svom baru i služi retka alkoholna pića. Ili možete jednostavno kampovati u prelepom salonu za crtanje, uz kafu i dobru knjigu.

 

River North

Home in river north

Srednja prodajna cena kuće: 433.000 dolara

River North, omeđena rekom Čikago na zapadu i jugu, kamen je temeljac noćnog života u Čikagu. Kuće sa tako lakim pristupom nekim od najpopularnijih restorana i barova u gradu su dosta skuplje. Poštanski broj 60654 u kvartu je bio među 10 najskupljih područja u 2018.godini.

River North, kao i mnoge četvrti smeštene tako blizu centra grada, uglavnom je naseljena kućama koje su spojene. Sa srednjom prodajnom cenom za niskom cenom od 400 hiljada dolara, ovaj kvart nudi kupcima domova luksuz u obliku stnova, potkrovlja i kuća u nizu, uključujući neke elegantne penthouse apartmane.

Mnoge se stvari može obaviti u River North-u. Tokom toplijih meseci, Chicago River Walk nudi stanovnicima prijatno mesto za šetnju i probavanje pop restorana i kafića. Tokom cele godine, River North je mesto za večere napolju. Susedstvo je prepuno otmenih kuća bifteka, dobrih ručkova, tapas restorana i još mnogo toga.

NE PROPUSTITE: RPM STEAK

Vrhunski standard kada je vrhunska večera u pitanju jesu kuće bifteka koje će vam oduzeti dah svojom maestralnošću, a RPM definitivno spada na listu pomenutih. Može se pohvaliti poznatim vlasnicima (Giuliana i Bill Rancic), skupim vrstama mesa i drugim otmenim stavkama u meniju poput rižota sa tartufima iz Perigord-a. Račun vam neće biti jeftin, ali recenzenti kažu da hrana i iskustvo vrede bilo koje cifre koja se nađe na računu.

 

Izvor: Neighborhoods

COMMENTS

WORDPRESS: 0