“Senke nad Balkanom” i “Vratiće se rode” na listi TOP 100 najboljih serija svih vremena

“Senke nad Balkanom” i “Vratiće se rode” na listi TOP 100 najboljih serija svih vremena

Stariji stanovnici Ilinoisa moći će da dobiju zdravstveno osiguranje bez obzira na imigracioni status
Nakon novih CDC smernica vraćaju se maske širom Amerike. U Ilinoisu najviše zaraženih od maja
Objavljeni rezultati lutrije za “Zelenu Kartu 2022”. Evo koliko viza su dobili državljani Srbije i zemalja regiona

“Senke nad Balkanom“ i “Vratiće se rode” završile su na IMDB listi 250 najboljih serija svih vremena. A naše serije ostvarile su zavidan uspeh plasirajući se čak u 100 najbolje ocenjenih. Ova titula postaje laskavija time jer se najbolji biraju kombinacijom glasova publike i stručne kritike što našim, odnosno ostvarenjima Dragana Bjelogrlića i Gorana Gajića daje još veći kredibilitet.

Tako se “Senke nad balkanom nalaze” na 79, a “Vratiće se rode na 76. mestu ove liste, ostavivši iza sebe velike hitove kao što su “Kuća karata”, “Kruna, “Svemirska stanica Galaktika”, “Oz”, ali i “Simpsonovi”, “Dr Haus”, “Dauntonska opatija”, “Zapadni svet”, pa čak i “Dosije IKS”. Ispred naših serija nalaze se neuništiva “Čista hemija”, “Igra prestola”, legendarne “Mućke”, Diznijev “Mandalorijanac”, “Birmingenska banda”, novopečena hit mini serija “To je greh”, koja je pobrala odlične kritike, “Uvek je sunčano u Filadelfiji”, “Narkos”, “Crno ogledalo”, “Prijatelji”, Sajnfeld”, “Fargo” i naravno – “Igra prestola”.

Ono što je zanimljivo jeste to da je čuvena “Igra prestola” zabeležila pad popularnosti te je sa 9. došla na 12. mesto. A zanimljivo je i to da se među prvih 10 najgledanijih serija svih vremena osim “Čiste hemije (4. mesto), “Černobilja” (5. mesto), “Braće po oružju” (3. mesto) i neponovljive “Žice” (7. mesto) nalaze se brojni zanimljivi, naravno najbolji naučni dokumentarni serijali.

Tako se dokumentarci Dejvida Atenbroua redovno prikazuju na VIASAT kanalima – Viasat Nature i Viasat Explore, dok smo čuvene dokumentarce KOSMOS sa Nilom DeGrasom imali priliku da pogledamo na kanalu National Geographic.

Film.tv

COMMENTS

WORDPRESS: 0