Senat usvojio zakon kojim zabranjuje isplatu podsticajnih čekova ilegalnim imigrantima

Senat usvojio zakon kojim zabranjuje isplatu podsticajnih čekova ilegalnim imigrantima

4 načina kako možete postati državljanin SAD. Ovo su koraci na putu do američkog pasoša
Promene u procesu lutrije za H-1B: Evo šta je potrebno da znate
Pohađanje osnovne ili srednje škole u Sjedinjenim Državama na osnovu F-1 vize – Evo najvažnijih informacija

Senat je u četvrtak odobrio amandman koji sprečava ilegalne imigrante da dobijaju predstojeće stimulusne čekove. Amandman koji su predložili senatori Tom Cotton i Todd Young, zabranio bi bilo kakve direktne stimulativne isplate onima koji se nezakonito nalaze u zemlji.

Plaćanja ekonomskog podsticaja trebalo bi da pruže spas Amerikancima koji se bore da sastave kraj s krajem tokom pandemije koronavirusa. Nisu bila namenjena ljudima koji su ilegalno u našoj zemlji“, rekao je Young. „Naš amandman bi osigurao da ljudi koji krše naše imigracione zakone ne dobijaju novac koji finansiraju poreski obveznici.

Savezna vlada je do sada isplatila dva kruga podsticaja, u proleće prošle godine i u decembru. Nijedna runda do sada nije uključila ilegalne imigrante. Predsednik Bajden zatražio je dodatnu rundu čekova od 1.400 dolara za određene Amerikance, iako nije tražio da se u nju uključe ilegalni imigranti

Te isplate su dobili Amerikanci i imigranti sa brojevima socijalnog osiguranja. Imigrantima su potrebni brojevi socijalnog osiguranja da bi legalno radili u zemlji. Ali to isključuje ilegalne imigrante, koji mogu podneti samo pojedinačni identifikacioni broj poreskog obveznika (ITIN.)

Ali neke demokrate u predstavničkom domu predložile su zakono koje bi uključivalo i ilegalne imigrante, dok su druge predložile mere poput davanja debitnih kartica „svakoj osobi“ u Americi.

Amandman sprečava zakone koji bi „dozvoljavali ilegalnim imigrantima da primaju isplate za ekonomski podsticaj ili bilo koju drugu sličnu direktnu, privremenu finansijsku pomoć zasnovanu na porezu“.

Izvor: Fox Bussines

COMMENTS

WORDPRESS: 0