Saznajte koje nas drastične mere očekuju nakon ukidanja karantina

Saznajte koje nas drastične mere očekuju nakon ukidanja karantina

Tesla drastično smanjio cene za neke od modela. Evo koliko sada koštaju
Očekuju nas noćna zatvaranja na autoputu “Kennedy” zbog rekonstrukcije
Amerika preduzima nove korake za smanjenje dolazaka migranata

Dok se Sjedinjene Države bore protiv pandemije koronavirusa, vreme ponovnog otvaranja zemlje u pokušaju da se pokrene ekonomija i dalje ostaje neizvesno. Očekuju se dramatične promene u svakodnevnom životu – od masovnih provera temperature i obavezne upotrebe maski za lice do odigravanja sportskih i drugih manifestacija bez prisustva publike, praćenje lokacije vašeg mobilnog uređaja i drugih ličnih podataka.

Prema rečima Juliette Kayyem, analitičarke za nacionalnu sigurnost CNN-a i bivše pomoćnice sekretara u Odeljenju za unutrašnju sigurnost evo kako bi svakodnevni život mogao izgledati u narednom periodu.

PROMENE U ŠKOLSKOM SISTEMU

Kada se učenici vrate u škole, verovatno na jesen, školsko okruženje će biti dramatično drugačije.

Svakodnevna dezinfekcija i dubinsko čišćenje prostorija postaće standard u školama.

Učenici će u učionicama biti raspoređeni drugačije u skladu sa normama fizičkog distanciranje.

U prvom periodu nakon karantina, škole bi mogle vršiti svakodnevni nadzor temperature učenika i osoblja, kao i nedeljna testiranja, tako da bi bilo kakve nove epidemije mogle biti brzo identifikovane i zaustavljene, navodi se u studiji koju je sproveo centar za etiku Univerziteta Harvard.

DRASTIČNE PROMENE U RESTORANIMA

Restorani će morati da ograniče svoje kapacitete. Osoblje restorana moraće da nosi maske i rukavice sa jednokratnim menijima u rukama. Razmatra se opcija da se gostima restorana proveri telesna temperatura pre ulaska u restoran.

SPORTSKA DEŠAVANJA I MANIFESTACIJE

Do pronalaska vakcine svi sportski događaji održaće se bez prisustva publike. Prema rečima sportskih radnika i gradonačelnika velikih gradove svi veliki sportski događaji biće bez prisustva publike, dok će se veliki kulturni i muzički festivali odložiti sve dok se ne bude bilo sigurno da je opasnost od koronavirusa prošla.

PRAĆENJE LOKACIJE I LIČNIH PODATAKA POJEDINACA

U Kini vlasti koriste tehnologiju da bi pratili zdrave ljude – i one koji predstavljaju rizik. Stanovnici Vuhana na telefonima imaju QR kodove u boji, ukoliko imate zeleni QR kod na svojim telefonima možete napustili svoj dom. Da bi ušli u mesta poput restorana, morate da pokažete zeleni QR kod.

Sada Apple i Google zajedno rade na tome da pomognu američkim zdravstvenim vlastima da prate izloženost koronavirusu koristeći Bluetooth tehnologiju.

Ove kompanije mogle bi igrati važnu ulogu u borbi protiv pandemije uprkos zabrinutosti za privatnost korisnika.

PROMENE NA AERODROMIMA I OGRANIČENJE PUTOVANJA

Američki preduzetnički institut preporučuje nadgledanje putnika iz inostranstva a takođe traži da ograničenje nepotrebnih putovanja.

Putnicima će verovatno biti traženo da imaju aplikaciju za praćenje kontakata, da provere temperaturu ili pokažu dokumentaciju o imunitetu, tvrdi liberalni istraživački centar.

Pored služenje pića i grickalica verovatno će se deliti i maramice za dezinfekciju.

Podzemne železnice, autobusi i tranzitne stanice trebalo bi da ograniče broj putnika na 50% kapaciteta, navodi Center for American Progress.

COMMENTS

WORDPRESS: 0