Savezni sud privremeno stopirao drastično povećanje cena imigracionih aplikacija

Savezni sud privremeno stopirao drastično povećanje cena imigracionih aplikacija

Sve veća kašnjena u USCIS-u : Gotovo 450 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu kartu”
4 načina kako možete postati državljanin SAD. Ovo su koraci na putu do američkog pasoša
Šta ako dobijete ¨Zelenu kartu¨ na lutriji dok ste u Americi?

Savezni sud u San Francisku u utorak je privremeno blokirao Trampovu administraciju da poveća troškove aplikacija za državljanstvo i drugih imigracionih aplikacija, čije bi naknade trebalo da se drastično povećaju krajem nedelje.

Odeljenje za nacionalnu bezbednost izdalo je povećanja naknada u julu i saopštilo da im je cilj da pomognu opstanku agencije koja obrađuje većinu zahteva za imigraciju.

Prema predloženom povećanju naknade, troškovi zahteva za državljanstvo porasli bi na 1.160 dolara sa 640 dolara, ili više od 80%, a po prvi put bi SAD zahtevale naknadu od 50 dolara za podnošenje zahteva za azil. Većina izuzetaka od plaćanja imigranata sa niskim primanjima bila bi eliminisana pod ovim promenama.

Američki okružni sudija Jeffrey S. White iz severnog okruga Kalifornije izdao je preliminarnu zabranu za celu državu, presudivši da će dopuštanje izmena dok traje parnica nepopravljivo naštetiti imigrantima koji nisu mogli da priušte nove takse.

Ako se na njegovu odluku ne uloži žalba, povećanje naknada zadržaće se dok sudija ne donese konačnu odluku u slučaju.

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) „preispituje presudu o naknadama i trenutno nema dalje komentare“, navodi se u saopštenju agencije.

Vlada obično podiže imigracione takse svake dve do četiri godine kako bi održala korak sa inflacijom i rastom troškova. Ali advokati imigranata tvrde su da su promene Trampove administracije strukturirane na takav način da obeshrabre imigrante sa niskim primanjima da se presele u SAD ili da postanu američki državljani.

Vlada će se verovatno žaliti sudu Devetog okruga ali se ne zna koliko će to trajati ili kakav će biti ishod. 

Ova presuda napraviće dodatne probleme imigracionoj agenciji, koja je pre nekoliko nedelje jedva izbegla slanje dve trećine radnika na privremeni odmor.

Izvor: Wall Street Journal


COMMENTS

WORDPRESS: 0