Šarmantne destinacije blizu Čikaga: Ideje za jednodnevne izlete

Šarmantne destinacije blizu Čikaga: Ideje za jednodnevne izlete

Amerika danas obeležava “Columbus Day”. Evo šta predstavlja i zašto se slavi.
Šta će popis iz 2020.godine otkriti o Americi: stagnacija, starenje stanovništva i sve manje belaca
Na ovim poslovima u Americi možete zaraditi $100 000 bez fakultetske diplome

Čikago, užurbana metropola poznata po svojoj zadivljujućoj arhitekturi i bogatom kulturnom životu, služi kao kapija ka brojnim malim, šarmantnim mestima koja su idealna za jednodnevne izlete. Ove privlačne destinacije pružaju osvežavajući kontrast brzom tempu grada, pozivajući putnike da se prepuste mirnim pejzažima, istorijskim lokalitetima i jedinstvenim lokalnim kulturama.

Istorijski šarm Geneve

Sat vremena zapadno od Čikaga, Geneva se nalazi pored reke Foks i poznata je po viktorijanskim kućama i vrtovima. Na ovom putovanju možete posetiti Muzej istorije, ali i mnogobrojne butike u Trećoj ulici. Staza pored reke Foks poziva ljubitelje prirode na slikovite šetnje. Ovaj grad spaja istoriju s prirodnom lepotom, čineći ga savršenim za jednodnevni izlet.

Bezvremenska privlačnost Galene

Galena je još jedan dragulj smešten oko tri sata od Čikaga. Ovaj istorijski grad poznat je po svojoj arhitekturi iz 19. veka i kaldrmisanim ulicama koje izgledaju kao da su zamrznute u vremenu. Glavna ulica je puna antikvarnica, galerija i udobnih kafića koji pozivaju na lagano istraživanje. Ljubitelji prirode će uživati u blizini Galene do planinarskih staza koje nude panoramske poglede na valovite brežuljke koji karakterišu ovaj region.

Jezerce Ženeva i njegova mirna obala

Samo devedeset minuta od Čikaga, jezero Ženeva u Viskonsinu nudi kristalno čistu vodu i prefinjen šarm. Posetioci uživaju u vožnji čamcem ili šetnji slikovitom stazom koja okružuje jezero, pružajući prelepe poglede na grandiozne vile i prirodne lepote. Centar grada jezera Ženeva dom je šarmantnih prodavnica i restorana, što ga čini idealnom destinacijom za one koji traže opuštanje i aktivnosti u mirnom okruženju.

Prirodne lepote državnog parka Starved Rock

Za ljubitelje prirode koji traže bekstvo u divljinu blizu Čikaga, državni park Starved Rock je bez premca. Smešten oko dva sata jugozapadno od grada, ovaj park nudi impresivne kanjone nastale topljenjem glečera i zadivljujuće vodopade posle kiša ili tokom prolećnog otapanja. Planinarske staze vijugaju kroz visoka stabla pružajući mir ili dramatične vidikovce sa kojih se pruža pogled na veličanstvenu lepotu reke Ilinois.

newsbytes

COMMENTS

WORDPRESS: 0