SAD: Zima će biti topla, kišovita i sa malo snega

SAD: Zima će biti topla, kišovita i sa malo snega

Srpski državljani koji žive u inostranstvu će od 1. februara moći da postanu e-građani
Evo kako će odlaganje plaćanja poreza na zarade uticati na vaše prihode
Koliko novca je potrebno da biste bili “bogati” u Americi u 2024. godini

Predstojeća zima u Sjedinjenim Američkim Državama izgleda da će neće imati mnogo snega i izuzetno hladnih talasa. Meteorolozi predviđaju da će na severu biti toplije od uobičajenog, dok će jug biti vlažniji i podložniji olujama.

Snažan El Niño značajno utiče na obrasce oluja sa kojima će se Amerika suočiti od decembra do februara, uz dodatno zagrevanje izazvano klimatskim promenama i rekordno toplim okeanima, saopštili su zvaničnici Nacionalne uprave za okeane i atmosferu (NOAA) u četvrtak prilikom objavljivanja zimske prognoze.

Predviđa se da će u većem delu zemlje biti toplije od uobičajenog, sa talasom koji se širi prema severu od Tenesija, Missourija, Nebraske i Nevade, sa gotovo celom Kalifornijom. Ostatak zemlje će imati prosečne temperature i jednake šanse za toplije ili hladnije vremenske uslove. NOAA ne predviđa da će bilo koji deo SAD biti hladniji od uobičajenog tokom ove zime.

“Najveće šanse za temperature iznad proseka su na Aljasci, severozapadu Tihog okeana i severoistoku Nove Engleske”, izjavio je Gottschalk.

abcnews.go.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0