SAD: Vakcina za Covid-19 u distribuciji do 1. novembra

SAD: Vakcina za Covid-19 u distribuciji do 1. novembra

DeSantis nudi policajcima 5000 dolara bonusa da se iz Čikaga presele na Floridu
10 najplaćenijih poslova za koje nije potrebna diploma
Guverner Ilinoisa upozorio na posledice nepoštovanja uredbe “ostanka kod kuće”

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti potvrdili su da su obavestili zdravstvene zvaničnike u svih 50 država da se pripreme za distribuciju vakcine za koronavirus do 1. novembra, dva dana pre predsedničkih izbora.

Novinska agencija Meklači je prva objavila izveštaj da je CDC 27. avgusta uputio memorandum na četiri stranice sekretarijatima za zdravstvo da do 1. oktobra pripreme planove za vakcinaciju, “kako bi se spremili za najranije moguće puštanje vakcine za Kovid-19”.

Njujork Tajms javlja da je memorandum Roberta Redfilda, direktora CDC-a takođe poslat zvaničnicima u javnom zdravstvu na svim američkim teritorijama, kao i Njujorku, Čikagu, Filadelfiji, Hjustonu i San Antoniju.

U memorandumu CDC-a kaže se da profesionalci u zdravstvu, zaposleni u ustanovama za negu starih kao i radnici u službama za nacionalnu bezbednost treba imaju prioritet u dobijanju potencijalne nove vakcine.

Njujork Tajms prenosi da je CDC takođe dao prioritet Amerikancima starijim od 65 godina, ljudima iz “rasnih i etničkih manjina”, starosedeocima Amerike i zatvorskoj populaciji.

Doktor Redfild je takođe pozvao zdravstvene zvaničnike da brzo odobre rad korporacije Mekeson, firme koja je sklopila ugovor sa Centrima za kontrolu bolesti da distribuira vakcinu u državne i lokalne sekretarijate za zdravstvo i bolnice.

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, dr Entoni Fauči u sredu je izjavio da je uveren da će do kraja godine biti razvijena “bezbedna i efikasna vakcina protiv Kovida 19.”

Međutim, Fauči je takođe izjavio u intervjuu prošle nedelje za agenciju Rojters da “jedna stvar koju ne želite da vidite je da vakcina bude odobrena po ubrzanom postupku a da nemate znak da je efikasna.”

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0