SAD ukida vremensko ograničenja vožnje kamiona za vreme pandemije koronavirusa!

SAD ukida vremensko ograničenja vožnje kamiona za vreme pandemije koronavirusa!

Piknik na imanju Crkve Svetog Simeona Mirotočivog u Čikagu 3. Oktobra
Intervju: Jovana Stojković – Od naših ljudi van Srbije naučila sam šta znači hrabrost, izdržljivost i potreba za izazovima
SAD: Značajno smanjen broj prijava za pomoć nezaposlenima

Federalna administracija koja uređuje propise za šest miliona profesionalnih vozača u Americi privremeno je suspendovala zakon o bezbednosti saobraćaja koji je na snazi od 1938. godine.

The Federal Motor Carrier Safety Administration saopštio je u petak uveče da vozači kamiona koji prevoze robu ” koja je vezana za hitne slučajeve povezane sa pandemijom COVID-19″ privremeno neće morati da poštuju saobraćajne zakone koji predviđaju koliko sati vozač kamiona može raditi.

Ovo je prvi put od 1938., kada je razvijeno pravilo, da je suspendovano na nacionalnom nivou. Uobičajeno je da države i lokalne samouprave ukidaju pravilo usred prirodnih katastrofa, kada potrošači “panično kupuju” robu za domaćinstvo, a bolnicama je potreban medicinski materijal.

Ovo je odgovor FMCSA na prirodne katastrofe i krize, jer kamioni koji dostavljaju hranu, gorivo i lekove ne smeju da imaju prepreke,” rekao je portparol America Trucking Association Sean McNalli u izjavi za Business Insider.

COMMENTS

WORDPRESS: 0