SAD prve u svetu po broju obolelih, zatvorena sva šetališta u Čikagu!

SAD prve u svetu po broju obolelih, zatvorena sva šetališta u Čikagu!

Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2021, evo kako da ih proverite.
Bela kuća razmatra uvođenje oštrijih ograničenja na nošenje oružja
Amerika danas obeležava “Columbus Day”. Evo šta predstavlja i zašto se slavi.

U Americi je od koronavirusa do sada preminulo više od 1100 ljudi, a prema podacima univerziteta Džons Hopkins, broj zaraženih je prešao cifru od 82 000 čime je SAD pretekao Kinu i postao zemlja sa najviše obolelih od koronavirusa.

Više od 25 američkih država uvelo je nove restrikcije u borbi protiv virusa. U prvim borbenim redovima su zdravstveni radnici. Penzionisani lekari i bolničari se ponovo vraćaju u službu kao volonteri, dok neke bolnice upozoravaju da nemaju potrebne aparate za sve pacijente.

Situacija je teška u bolnicama širom Amerike, uključujući i “Elmhurst” u Kvinsu u Njujorku, gde je za samo 24 sata preminulo najmanje 13 pacijenata. Jedinstveni uvid u stanje u toj bolnici, kroz priču doktorke Kolin Smit imali su Njujork Tajms i TV mreža ABC News.

Uz sumorni bilans žrtava, sumorni su i ekonomski pokazatelji, iako je Senat usvojio istorijski paket pomoći kako bi se ublažio negativan uticaj koronavirusa na ekonomiju. Više od 3,2 miliona Amerikanaca podnelo je prijave za nezaposlene u jednoj nedelji, što je više nego što recimo Čikago ima stanovnika.

Veliki broj novih slučajeva u Ilinoisu

Zvaničnici Ilinoisa su u četvrtak potvrdili 673 nova slučaja koronavirusa, uključujući sedam novih smrtnih slučajeva. Broj obololelih u Ilinoisu sada je došao do 2.538 slučajeva i 26 sa smrtnim ishodom.

Ovo je najveći skok novih slučajeva u toku istog dana u Čikagu. Gradonačelnica Lori Lightfoot naredila je zatvaranje svih šetališta i parkova uključujući Lakefront Trail, The 606 trail i Riverwalk.

COMMENTS

WORDPRESS: 0