SAD prete da budu novi epicentar epidemije, 250 novih slučajeva u Čikagu

SAD prete da budu novi epicentar epidemije, 250 novih slučajeva u Čikagu

Ovo su najzdraviji gradovi u Americi – Evo gde se nalazi Čikago
Čikago treći u SAD, a sedmi na svetu po saobraćajnim gužvama u 2020. godini
Zimska oluja otkazala skoro 1.000 letova širom Amerike

Zvaničnici države Ilinois u utorak su potvrdili još četiri smrtna slučaja u vezi sa novim koronavirusom i 250 novih slučajeva, čime je broj umrlih u državi skočio na 16, a ukupan broj obolelih od početka epidemije na 1.535.

Poslednje žrtve koronosavirusa prema podacima Ministarstva za javno zdravlje Ilinoisa bili su stanovnici Čikaga u 50-ima, dva stanovnika okruga Cook u 60-im i stanovnik okruga DuPage u star 90 godina.

Na svojoj dnevnoj konferenciji za novinare u utorak, Guverner Ilinoisa J. B. Pritzker rekao je da država koristi “višestruki pristup” povećanju kapaciteta bolničkih kreveta, uspostavljanju trijažnih jedinica i centara.

“U najgorem scenariju država bi pretvorila skoro sve postojeće bolnice gotovo u potpunosti kao bolnice za lečenje COVID-19”, a mnogi drugi pacijenti bi bili preseljeni na druge pripremljene lokacije, uključujući zatvorene bolnice koje bi se mogle privremeno ponovo otvoriti.

SAD mogu biti novi svetski epicentar zaraze

Portparolka Svetske zdravstvene organizacije Margaret Haris rekla da u SAD dolazi do “velikog ubrzanja” zaraze koronavirusom, što potencijalno znači da Amerika može biti novi epicentar.

Danas je broj zaraženih u SAD prešao 50000 sa 685 smrtnih slučajeva. U Los Anđelesu je od posledica koronavirusa preminuo jedan muškarac star svega 18.godina i on je najmlađa žrtva virusa u Sjedninjenim državama.

Američki predsednik Donald Tramp priznao je da postoje teškoće u nabavci medicinskih sredstava, ali za sada ne planira da se pojača proizvodnju.

U Njujorku, gde je za sada najgora situacija u SAD, potrebni su respiratori, maske i druga medicinska oprema. Zvaničnici u Kaliforniji, gde je takođe situacija loša, traže dodatnih 50 000 bolničkih kreveta

COMMENTS

WORDPRESS: 0