SAD odobrile nove, brze testove na koronavirus

SAD odobrile nove, brze testove na koronavirus

Srpska ekipa plasirala se u Prvu nacionalnu ligu Amerike u futsalu!
IRS produžava rok za prijavu poreza u državama pogođenim olujom
22 000 obolelih u Ilinoisu, “Stay At Home” verovatno i tokom Maja

Kako najavljuju lekari i naučnici na tržište uskoro dolaze nove, drugačije vrste koronavirusnih testova koje će značajno pomoći u borbi za suzbijanje pandemije COVID-19,

Prvi takozvani “serology test“, koji otkriva antitela na virus, a ne sam virus, hitno je odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA).

Amerikanci će uskoro moći da utvrde da li su ikada bili zaraženi COVID-19 ubodom u prst i uz pomoć svog pametnog telefona – i to bez napuštanja svojih domova.

“Videćete mnogo ovakvih testova u narednih par nedelja, i to je sjajno i zaista će puno pomoći”, rekla je Dr. Elizabeth McNally, napominjući da će lekari i naučnici moći da ga koriste kako bi utvrdili koliko široko je virus rasprostranjen, ko može da se bezbedno vrati na posao i kako razviti nove metode lečenja za one za koje se utvrdi da su bolesni.

Serološki test uključuje uzimanje uzorka krvi i utvrđivanje da li sadrži antitela koja se bore protiv virusa. Pozitivan rezultat ukazuje na to da je osoba imala virus u prošlosti i da je trenutno imuna.

Takav test će biti daleko lakši za razvrstavanje i upotrebu od složenih testova brisa nosa koji se sada koriste za otkrivanje aktivnog virusa koji uzrokuje COVID-19, dodala je, rekavši da je moguće da bi se ispitivanja antitela mogla sprovesti u domovima ljudi, slično testu za trudnoću.

COMMENTS

WORDPRESS: 0