SAD na prvom mestu: Koje države imaju najveće zalihe zlata

SAD na prvom mestu: Koje države imaju najveće zalihe zlata

Ove godine Čikago planira proširenje mreže javnih toaleta
Ovo su američke kompanije sa najvećim brojem radnika
Illinois će postati prva savezna država u SAD koja će ukinuti kauciju

Sjedinjene Američke Države drže najveće zalihe zlata na svetu, sa gotovo istim brojem zaliha kao sledeće tri najveće zemlje po držanju zlata (Nemačka, Italija i Francuska) zajedno. Rusija je peta na listi.

Međunarodni monetarni fond (MMF) takođe je jedan od najvećih držalaca zlatnih rezervi, sa gotovo istom količinom zlata kao i Nemačka.

Vlade danas više ne zahtevaju da sve njihove valute budu pokrivene zlatom, ali još uvek čuvaju ogromne količine zlata kao zaštitu od hiperinflacije ili drugih ekonomskih katastrofa.

Kao odraz toga, Sjedinjene Američke Države drže najveće zalihe zlata na svetu sa preko 8.100 tona, gotovo isto koliko i sledeće tri najveće zemlje po držanju zlata zajedno (Nemačka, Italija i Francuska). Rusija je pretekla Kinu kao peti najveći držalac zlata 2018. godine.

Zlato se takođe koristi u medicini, nakitu i elektronici, što predstavlja komoditet za poslovne subjekte, a za mnoge investitore, kako institucionalne tako i individualne, zlato predstavlja zaštitu od inflacije ili recesije.

investopedia.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0