fbpx

SAD blizu milion obolelih, neke države počele sa otvaranjem

SAD blizu milion obolelih, neke države počele sa otvaranjem

14 stvari po kojima se Amerika razlikuje od ostatka sveta
Čikago uveo dvonedeljni karantin za sve koji dolaze iz ugroženih država
Da li ste znali da kupovinom na Amazonu možete pomoći najugroženije srpske porodice na Balkanu?

Korona virusom u u svetu je zaraženo više od 2.977.190 osoba, umrlo je više od 206.000 ljudi, a oporavilo se više od 874.000, poslednji su podaci sajta “Worldometers”.

Najveći broj zaraženih korona virusom je u Sjedinjenim Državama sa  više od 975 000 obolelih. Po broju zaraženih slede Španija sa oko 226 000 i Italija sa više od 197 000.

U SAD raste broj ljudi koji su se otrovali izbeljivačem, verujući da on pomaže protiv korona virusa. Ova pojava poklapa se sa savetom američkog predsednika Donalda Trampa o ubrizgavanju dezinfekcionih sredstava kako bi se sprečio korona virus.

U međuvremenu nekoliko država u SAD od ove sedmice planira ponovo otvaranje i pored preporuka zdravstvenih radnika da to ne čine.

Kolorado, Minesota i Montana planiraju da olakšaju mere socijalnog distanciranja i ograničenje boravka kod kuće.

Restorani u Tenesiju radiće sa 50% kapaciteta, a maloprodajni objekti mogu se ponovo otvoriti u skladu sa istim smernicama u sredu, najavio je guverner Tenesija Bil Li.

Situacija u Čikagu

Guverener države Ilinois J. B. Pritzker saopštio je u nedelju 2.126 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 u državi i 59 novih smrtnih slučajeva. Ukupan broj zaraženih u Ilinoisu veći je od 43 000 sa više od 1900 smrtnih slučajeva.

To je treći put u poslednjih nekoliko dana da je broj novih slučajeva dostigao 2.000, a vrhunac u petak bio više od 2.700. Međutim, zvaničnici su naveli da se broj novih slučajeva usporava, tvrdeći da počinju da “poravnavaju krivu” lokalnog širenja pandemije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0