SAD blizu milion obolelih, neke države počele sa otvaranjem

SAD blizu milion obolelih, neke države počele sa otvaranjem

Najlepše destinacije Amerike – Valley of Fire, Nevada
Povećanje poreza i novi zakoni donose poskupljenje života u Ilinoisu od 1. jula
Koliko treba da sačekate između prijava za nove kreditne kartice?

Korona virusom u u svetu je zaraženo više od 2.977.190 osoba, umrlo je više od 206.000 ljudi, a oporavilo se više od 874.000, poslednji su podaci sajta “Worldometers”.

Najveći broj zaraženih korona virusom je u Sjedinjenim Državama sa  više od 975 000 obolelih. Po broju zaraženih slede Španija sa oko 226 000 i Italija sa više od 197 000.

U SAD raste broj ljudi koji su se otrovali izbeljivačem, verujući da on pomaže protiv korona virusa. Ova pojava poklapa se sa savetom američkog predsednika Donalda Trampa o ubrizgavanju dezinfekcionih sredstava kako bi se sprečio korona virus.

U međuvremenu nekoliko država u SAD od ove sedmice planira ponovo otvaranje i pored preporuka zdravstvenih radnika da to ne čine.

Kolorado, Minesota i Montana planiraju da olakšaju mere socijalnog distanciranja i ograničenje boravka kod kuće.

Restorani u Tenesiju radiće sa 50% kapaciteta, a maloprodajni objekti mogu se ponovo otvoriti u skladu sa istim smernicama u sredu, najavio je guverner Tenesija Bil Li.

Situacija u Čikagu

Guverener države Ilinois J. B. Pritzker saopštio je u nedelju 2.126 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 u državi i 59 novih smrtnih slučajeva. Ukupan broj zaraženih u Ilinoisu veći je od 43 000 sa više od 1900 smrtnih slučajeva.

To je treći put u poslednjih nekoliko dana da je broj novih slučajeva dostigao 2.000, a vrhunac u petak bio više od 2.700. Međutim, zvaničnici su naveli da se broj novih slučajeva usporava, tvrdeći da počinju da “poravnavaju krivu” lokalnog širenja pandemije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0