Rok za povraćaj poreza ističe za manje od mesec dana. Evo kako da podnesete prijavu za produžetak roka

Rok za povraćaj poreza ističe za manje od mesec dana. Evo kako da podnesete prijavu za produžetak roka

Americi će u narednih 10 godina trebati milion vozača kamiona. Da li su radne vize rešenje ovog problema?
Wallethub – Ilinois je treća najsrećnija država u Americi
Više od milion korisnika Fejsbuka iz Ilinoisa dobiće i drugi ček od grupne tužbe
Rok za prijavu poreza ističe 18. aprila Ako još uvek niste podneli aplikaciju za povraćaj poreza za 2021. godinu i ne možete da je završite na vreme, još uvek imate vremena da podnesete aplikaciju za produžetak roka.

Ljudi prijavljuju produženje poreza iz mnogih razloga. Bez obzira na to da li vam nedostaju odgovarajući poreski dokumenti, ako se borite sa porodičnom problemima ili ste jednostavno izgubili pojam o vremenu, svako može da podnese produženje do 15. oktobra 2022.

Međutim, produženje je proces sam po sebi. Programi za pripremu poreza, kao što su TurboTax i H&R Block, nude live chat i telefonsku podršku koja vam može pomoći da se pozabavite dugotrajnim pitanjima u poslednjem trenutku zbog kojih porezi postaju veliki i ispunjavaju vas strahom.

Ali ako slanje poreske prijave ovog vikenda nije moguće, evo šta treba da znate o podnošenju aplikacije za produženje kod Poreske uprave.

Kako podneti prijavu za produžetak

Ako podnosite prijavu za produžetak, moraćete da predate obrazac IRS 4868 elektronskim putem do krajnjeg roka za podnošenje prijave 18. aprila. Koristite besplatnu datoteku da biste elektronski zatražili automatsko produženje prijave ili odštampali obrazac i poslali ga na IRS adresu za u vašoj državi, pobrinite se da to bude do 18. aprila.

Koristeći obrazac 4868, poreski obveznici koji podnose produženje moraju da procene svoju poresku obavezu ili iznos poreza koji duguju na prihod u 2021. godini. U Deo II obrasca unećete očekivanu poresku obavezu, zaokružujući na najbliži dolar, koristeći kategoriju poreske stope u koju se očekuje da spada

Zapamtite da svako ko duguje novac IRS-u mora da plati porez do 18. aprila, čak i ako podnosi produženje. Ako to ne učine, verovatno će doći do naknada za kamate i / ili kazni za zakasnelo plaćanje, što može poskupiti celu ovu poresku sezonu.

Elektronsko prijavljivanje produženja putem jednog od glavnih programa za prijavu poreza na mreži, kao što je TurboTax Ektension, može vam pomoći da bolje procenite poresku obavezu i izbegnete iznenađujuće naknade od IRS.

Mogu li da prijavim produženje državnih taksi?

Pravila se razlikuju od države do države. Budući da svaka država ima svoja pravila za produženje prijave poreza, proverite veb saj poreske agencije vaše države pre nego što pretpostavite da ste slobodni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0