Restorani u SAD ograničavaju pristup određenim stolovima samo za najbogatije goste

Restorani u SAD ograničavaju pristup određenim stolovima samo za najbogatije goste

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u Americi
Rok za učešće u nagodbi sa Facebookom od 725 miliona dolara ističe u petak
Najbolja predgrađa Čikaga za kupovinu kuće ove godine

Restorani u SAD sve više prihvataju rezervacije koje su usmerene ka gostima sa većim prihodima, jer se potrošači sve češće odlučuju da rezervišu sto unapred. Pandemija je značajno promenila navike kada su u pitanju odlasci u restorane, povećavši potražnju za dostavom hrane i uticala na restorane sa švedskim stolom, koji su ionako imali poteškoće. Međutim, jedna od trajnih promena koju je pandemija donela je sve veća popularnost rezervacija, posebno onih koje su napravljene preko interneta.

Nakon što su gradovi i države ukinuli zaključavanje, mnogi su restorani primenili nove mere koje su bile usmerene na praćenje kontakata, a jedna od njih je bila da kupci unapred rezervišu stolove. Čak i nakon što su uslovi za vakcinaciju nestali, potražnja za rezervacijama je ostala velika. Prema podacima kompanije Booking Holdings, koja nudi uslugu rezervacije OpenTable, više od 1,5 milijardi potrošača godišnje koristi njihove usluge za povezivanje sa restoranima.

The OpenTable website on a mobile phone arranged in Dobbs Ferry, New York, May 1, 2021.

Restorani i kompanije koje im pomažu u rezervacijama sve više se fokusiraju na ciljanje bogatijih gostiju uz pomoć opcija za premium rezervaciju kako bi povećali prodaju. Ova strategija odražava širi trend u svim industrijama da podstiču klijente da plaćaju više za bolja iskustva, poput kupovine karata za prvu klasu u avionu, koristeći Tide-ov deterdžent za pranje veša ili kupovinom Apple AirPods Pro.

Allison Page, suosnivačica SevenRooms-a, kaže da više ne samo da se radi o broju potrošača, već je to i osiguranje da restorani privlače pravu vrstu gostiju, bilo da se radi o onima koji često posećuju ili imaju veću prosečnu potrošnju. SevenRooms, koja ima podršku Enlightened Hospitality Investments Danny Meyer-a, nudi restoranima alate za onlajn naručivanje, liste čekanja i rezervacije, a zatim deli više podataka o klijentima sa njima nego što to čini Resy’s Global Dining Access  i OpenTable, kako bi im pomogli da ciljaju određene goste.

Slično tome, Resy’s Global Dining Access program nudi ekskluzivne rezervacije u nekim od najtraženijih restorana, kao što su Balthazar i Le Bernardin u Njujorku. Kompanija za rezervaciju pokrenula je program 2021. godine, dve godine nakon što je American Express kupio Resy kako bi dodao više pogodnosti za svoje vlasnike kartica. Ekskluzivne rezervacije su samo za kupce sa odabranim AmEx karticama, uključujući platinastu opciju kompanije, koja nosi ogromnu godišnju naknadu od 695 dolara.

Pomeranje ka premium rezervacijama u restoranima objašnjava zašto se čini da je ovih dana konkurencija za rezervaciju stola veća nego ikad. Mnoge od tih rezervacija su čuvane za vrhunske kupce, rekla je Page.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0