Rekordni rezultati Er Srbija na liniji za Njujork, veliko interesovanje za letove za Čikago

Rekordni rezultati Er Srbija na liniji za Njujork, veliko interesovanje za letove za Čikago

Šta ako američka Vlada obustavi rad? Četiri miliona ljudi će ostati bez plata
3 okruga u Ilinoisu glasala za mogućnost odvajanja od države
Chicago Riverwalk – 7 stvari koje niste znali o najpoznatijem šetalištu Čikaga

Air Serbia je ostvarila izvanredne rezultate na svom prvom transatlantskom letu do New Yorka 2022. godine, ali i zabeležila najprometniji period u prvom tromesečju 2023. godine. U toku 2022. godine, prevoznik je ugostio 74.916 putnika na letu između Beograda i New Yorka, što predstavlja rast od 2,3%.

Prosečni godišnji faktor popunjenosti kabine iznosio je 81,9%, što je povećanje od 2,4% u odnosu na 2019. godinu. Air Serbia je ostvarila jedan od najviših godišnjih faktora opterećenosti na letovima do i sa aerodroma JFK. Kompanija se statistički nalazi ispred Lufthanse, Austrian Airlinesa, Swissa, LOT Polish Airlinesa, Virgin Atlantic-a, Finnaira, Turkish Airlinesa, SAS Scandinavian Airlinesa i ITA Airwaysa.

Tokom 2022. godine, Air Serbia je prevezla 3.621,9 tona tereta, što je povećanje od 104% u odnosu na 2019. godinu. U prvom kvartalu 2023. godine, Air Serbia je već prevezla znatnu količinu tereta na letu za New York, što je indikator daljeg uspeha kompanije.

Air Serbia’s New York , 2022

Air Serbia’s New York, Q1 2023

Tokom prvog kvartala ove godine, Air Serbia je prevezla 14.113 putnika na svojoj liniji za New York. Ova brojka predstavlja povećanje od 64,8% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Avio-kompanija je takođe ostvarila visok faktor popunjenosti tokom prvog kvartala, koji je iznosio 89,3%. Posebno je značajno da su gotovo svi letovi iz najvećeg američkog grada za Beograd bili rasprodati u martu ove godine, sa prosečnim faktorom popunjenosti od 99,8%. Visok nivo popunjenosti postignut je i na letovima iz Beograda za New York, sa 98,8% u martu i 95,9% u januaru. Ovog leta, avio-kompanija je povećala broj letova između ova dva grada na dnevnoj bazi, prvi put dospevajući do takve frekvencije.

Prošlog meseca, srpski prevoznik je uveo i drugu transatlantsku liniju za Čikago, koja takođe beleži dobre rezultate. “Letovi iz Čikaga za Beograd su se veoma brzo rasprodali. Kako se približavamo sezoni, primećujemo da se i letovi iz Beograda za Čikago takođe brzo popunjavaju. Zadovoljni smo rezultatima ove linije. Nastavićemo da rastemo na američkom tržištu. Razmatramo mogućnost uvođenja linija za Toronto i Majami, o čemu smo već mnogo puta govorili, a nadamo se da će u narednim godinama biti dovoljno destinacija u Severnoj Americi”, izjavio je Jiri Marek, izvršni direktor Air Serbia-e. Srpski prevoznik trenutno čeka odobrenje američkih vlasti kako bi postavio svoj kod prevoznika i brojeve letova na 26 destinacija JetBlue-a sa aerodroma JFK u Njujorku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0