Radnici sa H-1B vizama će moći da obnove vizu u Americi

Radnici sa H-1B vizama će moći da obnove vizu u Americi

Američke države u kojima ilegalni imigranti mogu izvaditi vozačku dozvolu
USCIS: Velika kašnjenja u štampanju zelenih karata i radnih dozvola
Aplikacije za Zelenu Kartu biće skuplje nego ikad

Državni sekretarijat pokreće pilot program ove godine koji će omogućiti nosiocima H-1B radnih viza da obnove svoje vize u Sjedinjenim Američkim Državama, umesto da putuju u svoje matične zemlje.

Kategorija vize H-1B već dugo služi kao ulaz za stručne strane radnike koji rade u Americi minimalno tri godine. Do sada je obnova vize bila složen i frustrirajući postupak koji je često zahtevao da aplikanti posete američki konzulat u inostranstvu, što je rezultiralo značajnim troškovima i dugotrajnim zakašnjenjima.

Kvalifikovani strani radnici sada će moći da dobiju vize bez napuštanja SAD, smanjujući rizik od ostajanja u inostranstvu zbog administrativnih procedura, ponekad mesecima.

Glavni cilj pilot programa je da se proceni kako promena politike utiče na dostupnost termina za vize širom sveta. Smanjenjem potrebe za obnovom viza na konzulatima u inostranstvu, očekuje se da će ova promena ublažiti zastoje i osloboditi termine za pojedince koji traže radne vize za SAD van Amerike.

Ministarstvo države planira da program postepeno uvede u fazama, počevši sa ograničenim brojem aplikanata za vize i postepeno proširenje programa. Prvo je potrebno proći kroz proces izrade pravila, počevši od odobrenja Bela kuće.

boundless.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0