Prva edukativnu platforma o kulturnom nasleđu „Srpski kulturni identitet“!

Prva edukativnu platforma o kulturnom nasleđu „Srpski kulturni identitet“!

Dugotrajni talas vrućine mogao bi pogoditi područje Čikaga sledeće nedelje
Gradonačelnica Lightfoot: Otvaranje restorana u Čikagu možda u junu
BRICS će za trgovinu zameniti američki dolar kriptovalutom

Udruženje „Generator Ideja Sintezis“ vam predstavlja prvu edukativnu platformu o srpskom kulturnom nasleđu „Srpski kulturni identitet“.

Projekat „Srpski kulturni identitet“ namenjen je srpskoj deci i omladini odrasloj u dijaspori, a koji ima za cilj da upozna mlade ljude sa srpskom kulturom, informiše o istoriji i aktuelnim temama Srbije i na taj način ih uključi u društveni žvot matične zemlje.

Osavremenjavanjem i kreiranjem bogatijeg sadržaja, uspostavlja se novi identitet, u skladu sa savremenim tendencijama, razvija se nov način očuvanja svesti o pripadnosti srpskom identitetu i izgrađuje se zdrav odnos prema kulturi za koju se vezuje osećaj pripadnosti.

Savremeni, ubrzani način života i globalizacija prisutna u celom svetu, doveli su do toga da mnogi mladi zaboravljaju svoje korene i nacionalni identitet koji nosi pripadnost srpskoj naciji. Čest je slučaj da roditelji ili nisu dovoljno informisani ili nemaju dovoljno vremena kako bi svojoj deci preneli znanje i tradiciju. Osnovni cilj projekta je da se taj, srpski deo identiteta osavremenjuje i bogati sadržajima i da ne ostane zamrznut u onom vremenu u kojem su roditelji ili preci stigli na novu teritoriju.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i firmom LESTE, koja je specijalizovana za elektronsku edukaciju.

Sav sadržaj je potpuno besplatan korisnicima koji žele da se edukuju o srpskom kulturnom nasleđu i dostupan putem linka.

U svojoj prvoj fazi projekta, imaćete prilike da saznate više o srpskom kulturnom identitetu iz ugla istoričara Nemanje Starovića i Petra Đorđeva. Za dodatan tok razvoja projekta, možete pratiti društvene mreže Instagram i Facebook.

COMMENTS

WORDPRESS: 0