Prvi put kupujete kuću? Ovo su 10 najgorih gradova u SAD za kupovinu prve nekretnine

Prvi put kupujete kuću? Ovo su 10 najgorih gradova u SAD za kupovinu prve nekretnine

Nakon Netflix-a i Youtuba sada i Spotify povećava cene za svoje Premium pretplatničke pakete
9 najboljih događaja i festivala Amerike 2022.godine
14 stvari po kojima se Amerika razlikuje od ostatka sveta

Tamo gde postoje dobre opcije, postoje i opcije koje nisu tako idealne. Dakle, iako postoje visoko rangirani gradovi u Sjedinjenim Državama za kupce koji prvi put kupuju kuću, postoje i oni koji su na dnu liste.

Ta lista je Bankrate-ova studija najboljih metro područja za kupce koji prvi put kupuju kuću, koja se bavi sa 50 oblasti metroa, bodujući svaku po pristupačnosti, dobrobiti, tržištu rada, čvrstoći tržišta i bezbednosti.

Rezultati su zatim kombinovani da bi se kreirao konačan rang, pri čemu se pristupačnost računa sa 30%, dobrobit i kultura se računaju sa 10%, a čvrstoća stambenog tržišta, sigurnost i faktori zapošljavanja svaki broje 20%.

Nije iznenađujuće da se Las Anđeles nalazi na 50.mestu u ukupnom broju za kupce koji prvi put kupuju kuću, uglavnom zbog svojih skupih nekretnina i niskog srednjeg prihoda. Srednji prihod LA-a je sličan onom u Pitsburgu – gradu broj 1 na listi – ali sa mnogo strožijim tržištem nekretnina.

Evo 10 najgorih metro područja za kupce koji prvi put kupuju kuću, prema Bankrate-u:

  1. Los Angeles – Long Beach – Anaheim
  2. Las Vegas – Henderson – Paradise
  3. Seattle – Tacoma – Bellevue
  4. Riverside – San Bernardino – Ontario, California
  5. San Jose – Sunnyvale – Santa Clara, California
  6. Denver – Aurora – Lakewood
  7. Houston – The Woodlands – Sugarland
  8. San Francisco – Oakland – Hayward
  9. Orlando, Florida
  10. San Diego – Carlsbad

Jedna stvar koja se ističe: otprilike polovina najniže rangiranih gradova se nalazi u Kaliforniji. A te oblasti skoro u potpunosti čine donjih pet rangiranja pristupačnosti. Što se tiče same pristupačnosti, Riverside se nalazi na 42.mestu, San Diego na 47.mestu, San Francisko na 48.mestu, Los Anđeles na 49.mestu i San Hoze na 50.mestu.

Los Anđeles je možda bio nisko rangiran po pristupačnosti i tržištu rada, ali oblast drži treće mesto po dobrobiti i kulturi. Iako ova kategorija čini samo 10% konačnog ranigranja Bankrate-a, može nadmašiti druge faktore za određene pojedinačne kupce.

Slično tome, iako ovih 10 oblasti možda nisu najpristupačnije za nove vlasnike kuća, to ne znači da nemaju druge svetle tačke. Na primer, San Hoze ima odlično tržište rada, a stanovnici zarađuju srednju platu od 150.000 dolara godišnje. San Francisko se može pohvaliti rangiranjem dobrobiti i kulture na prvom mestu od svih 50 oblasti metroa.

Iako ove oblasti možda nisu najbolji izbor za kupce kuće koji prvi put traže pristupačan dom, za neke kupce ovo može imati smisla. Sve se svodi na prioritet svake osobe.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0