Prve doze Fajzerove vakcine stigle u Čikago

Prve doze Fajzerove vakcine stigle u Čikago

Tesla predstavio Model S i Model X koji će biti za $10,000 jeftiniji od svojih prethodnika
Amerika: Broj nezaposlenih opao za 24.000 prošle nedelje
Srpski kovid pasoš: Evo šta on donosi i gde možete da putujete

Ilinois i Čikago u ponedeljak su primili prve pošiljke Fajzerove vakcine protiv koronavirusa.

Država je primila oko 43.000 doza vakcine za Strateške nacionalne zalihe, prema rečima kancelarije guvernera J. B. Prickera.

Ilinois i Čikago iz bezbednosnih razloga nisu još uvek otkrili lokaciju ispostave. Grad Čikago primio je sopstvenu pošiljku vakcine u ponedeljak, rekla je država.

Zajedno sa direktnim pošiljkama koje se od savezne vlade očekuju u zdravstvenim odeljenjima u okruzima Cook, Lake, Madison i St. Clair u narednim danima, očekuje se da će ove nedelje u državu stići otprilike 100.000 doza. Stotine hiljada doza stići će u narednim danima nedelje.

Početne doze vakcine u državi rezervisane su za zdravstvene radnike i stanovnike domova za negu u 50 okruga koji su imali najviše stope smrtnosti po glavi stanovnika. Ilinois i Čikago prate iste smernice za prioritete pri vakcinaciji.

Državni udeo doza vakcine otići će u 10 regionalnih medicinskih centara za distribuciju lokalnim zdravstvenim odeljenjima u tim oblastima.

„Danas se obeležava važan trenutak – ne samo ove godine, već i američke istorije“, rekao je Pricker. „Jedanaest meseci nakon što su naučnici širom sveta prvi put došli do genetske sekvence ovog virusa – mi vidimo početak kraja ove pandemije.“

Dok su zdravstveni radnici u državama, uključujući Njujork, Ohajo i susedni Viskonsin, počeli da se vakcinišu u ponedeljak, očekuje se da će prva doza u Ilinoisu biti data u utorak, 15. decembra.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0