Prošla godina bila je najnasilnija u Čikagu u prethodnih 20 godina

Prošla godina bila je najnasilnija u Čikagu u prethodnih 20 godina

Tesla će napraviti 7.500 punjača za druga električna vozila do kraja 2024.godine
Druga faza radova na izgradnji Kennedy Expressway-a počinje sledeće nedelje, evo šta treba da znate
Stanovnici Čikaga među najboljim susedima u Americi

Broj ubistava i pucnjava u Čikagu dramatično je porastao u 2020. godini. Ovo je jedna od godina sa najviše ubistava vatrenim oružjem u poslednje dve decenije, otkriva statistika koju je policija objavila u petak.

Posle perioda od tri godine kada je ukupan broj ubistava bio u padu, 2020. je završena sa 769 ubistava – 274 više nego prethodne godine i najviše od 784 ubistava u 2016. Ukupan broj ljudi koji je su ranjene u obračunima vatrenim oružjem u ovoj godini dostigao je 4.033 osobe u poređenju sa godinom pre kada ih je bilo 2.598.

Nijedan od ovih brojeva ne iznenađuje, jer je godina iza nas bila prepuna vesti o nasilju, kao na primer posle Memorijalnog vikenda, koji je bio najsmrtonosniji u poslednjih pet godina.

Protekla godina imala je slične trendove i u Detroitu, Vašingtonu, Njujorku, Milvokiju i drugim gradovima sa više ubistava nego godinu ranije. Isto to je važilo i za manje gradove, uključujući Grand Rapids, Michigan i Rockford, Illinois. Čikago, treći po veličini grad u zemlji, imao je stotine ubistava više nego Njujork ili Los Anđeles.

Policija i stručnjaci širom SAD ukazali su na socijalne i ekonomske preokrete izazvane virusom COVID-19, javno raspoloženje prema policiji nakon Flojdove smrti i istorijski nedostatak radnih mesta i resursa u siromašnijim zajednicama.

Prema policijskoj upravi u Čikagu, 2020. godine pucano je na 79 službenika, u poređenju sa 22 na koja je pucano godinu dana ranije. Broj oficira pogođenih mecima udvostručio se sa pet u 2019. na 10 u 2020.

Izvor: ABC News

COMMENTS

WORDPRESS: 0