Proširena karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago. Najavljena mogućnost da se ponovo uvedu ograničenja

Proširena karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago. Najavljena mogućnost da se ponovo uvedu ograničenja

Zimska oluja otkazala skoro 1.000 letova širom Amerike
Čikago ove nedelje očekuju velika zatvaranja ulica zbog NASCAR trke
Planirate put u Srbiju? Ovo su nova pravila za ulazak u zemlju

Gradonačelnica Čikaga, Lori Lightfoot oglasila se u vezi sa porastom novih slučajeva COVID-19, rekavši da grad mora reagovati na povećanja broja slučajeva ili se suočiti s mogućnošću ponovnog uspostavljanja ograničenja kako bi situaciju bila stavljena pod kontrolu.

Širom Sjedinjenih Država zabeležen je porast slučajeva COVID-19, uključujući centralni i južni Ilinois, i upravo ovde u Čikagu“, rekao je Lightfoot.

Čikago je u utorak takođe dodao Floridu, Luizijanu, Nevadu i Američka Devičanska ostrva u svoju karantinsku listu za putovanja. Gradska komesarka za zdravstvo dr. Allison Arvadi pozvala je ljude da preispitaju putovanje u ta mesta.

Lightfoot je izrazila zabrinutost zbog muzičkog festivala Lollapalooza, koji se sledeće nedelje otvara sa velikom gužvom u Grant Parku, dok je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući insistirala da je napravila pravi izbor dozvolivši da se događaj nastavi.

Prosečni dnevni broj novih slučajeva u Čikagu je do 90, nakon što je prošlog meseca iznosio svega 34 slučaja dnevno, rekla je gradonačelnica.

Ako dozvolimo da se virus proširi ovde u Čikagu, verovatno ćemo videti dalje mutacije, od kojih neke naše sadašnje vakcine možda neće moći zaštititi, i moraće da pojačaju neka ograničenja koja su neslavno obeležila 2020. i deo 2021. godine, ” rekla je.

U Čikagu je više od 90% hospitalizovanih i 95% onih koji su do sada umrli od COVID-19 nevakcinisano, rekla je ona.

Illinois je u utorak obavestio o 745 novopotvrđenih COVID-19, čime je prosečan broj novih dnevnih slučajeva tokom protekle nedelje iznosio 834.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0