Proširena karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago. Najavljena mogućnost da se ponovo uvedu ograničenja

Proširena karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago. Najavljena mogućnost da se ponovo uvedu ograničenja

Ovo su 50 najnesrećnijih gradova u Americi
Arkanzas je treća država koja ukida naknade za nezaposlene od $300. Očekuje se da će ovo slediti još nekoliko država
Može li dete imigranta bez dokumenata postati državljanin Sjedinjenih Država? Evo odgovora na ovo važno pitanje

Gradonačelnica Čikaga, Lori Lightfoot oglasila se u vezi sa porastom novih slučajeva COVID-19, rekavši da grad mora reagovati na povećanja broja slučajeva ili se suočiti s mogućnošću ponovnog uspostavljanja ograničenja kako bi situaciju bila stavljena pod kontrolu.

Širom Sjedinjenih Država zabeležen je porast slučajeva COVID-19, uključujući centralni i južni Ilinois, i upravo ovde u Čikagu“, rekao je Lightfoot.

Čikago je u utorak takođe dodao Floridu, Luizijanu, Nevadu i Američka Devičanska ostrva u svoju karantinsku listu za putovanja. Gradska komesarka za zdravstvo dr. Allison Arvadi pozvala je ljude da preispitaju putovanje u ta mesta.

Lightfoot je izrazila zabrinutost zbog muzičkog festivala Lollapalooza, koji se sledeće nedelje otvara sa velikom gužvom u Grant Parku, dok je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući insistirala da je napravila pravi izbor dozvolivši da se događaj nastavi.

Prosečni dnevni broj novih slučajeva u Čikagu je do 90, nakon što je prošlog meseca iznosio svega 34 slučaja dnevno, rekla je gradonačelnica.

Ako dozvolimo da se virus proširi ovde u Čikagu, verovatno ćemo videti dalje mutacije, od kojih neke naše sadašnje vakcine možda neće moći zaštititi, i moraće da pojačaju neka ograničenja koja su neslavno obeležila 2020. i deo 2021. godine, ” rekla je.

U Čikagu je više od 90% hospitalizovanih i 95% onih koji su do sada umrli od COVID-19 nevakcinisano, rekla je ona.

Illinois je u utorak obavestio o 745 novopotvrđenih COVID-19, čime je prosečan broj novih dnevnih slučajeva tokom protekle nedelje iznosio 834.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0