Propustili ste svoj intervju za zelenu kartu? Evo šta možete da uradite

Propustili ste svoj intervju za zelenu kartu? Evo šta možete da uradite

Šta obuhvata lekarski pregled za dobijanje zelene karte – Evo najbitnijih informacija
Američka ambasada u Srbiji počela sa obradom zahteva za vize
Američka vlada odbacila novo biometrijsko pravilo vezano za imigrante

Ako je kandidat propustio intervju za zelenu kartu, generalno postoje dve opcije za odlaganje.

Prva opcija je da se telefonom obratite kontakt centru Službe za državljanstvo i imigraciju Sjedinjenih Država (USCIS). Pozivalac treba da bude spreman sa svojim registarskim brojem za strance i brojem priznanice obrasca I-485 (prilagođavanje statusa prijave).

Kada podnosilac zahteva razgovara sa agentom USCIS-a, on bi trebalo izričito da zatraži da bude prosleđen Tier 2 službeniku.

Druga opcija je da napišete pismo. Prilikom pisanja pisma, podnosilac zahteva obično uključuje sve svoje kontakt informacije, kao i njihov A-broj (registracioni alien broj) i broj priznanice za prilagođavanje zahteva za status (Obrazac I-485). Ako podnosilac zahteva ima dokaz da je podneo promenu adrese (Obrazac AR-11) u bilo kom trenutku, uz pismo treba da priloži i kopiju potvrde. Takođe treba priložiti i kopiju obaveštenja o prijemu I-797 za Obrazac I-485. Generalno, pismo nije dugog sadržaja – trebalo bi jasno da objasni zašto je intervju propušten i sve relevantne informacije koje objašnjavaju situaciju.

Podnosilac zahteva može da zadrži kopiju pisma za sopstvenu evidenciju, a generalno je dobra ideja da nastavi da prati pismo kako bi znao kada je primljeno.

 

Izvor: Boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0