Prodaja marihuane u Ilinoisu dostigla rekordna 232 miliona dolara u februaru

Prodaja marihuane u Ilinoisu dostigla rekordna 232 miliona dolara u februaru

Evo američkih gradova u kojima renta raste najbrže
Sedam najvoljenijih brendova u Americi: Među njima nisu ni Amazon, a ni Apple
Pozivni broj Čikaga proglašen najgorim za lažne pozive u Ilinoisu

Prošlo je godinu dana od kada je legalizovana prodaja marihuane u rekreativne svrhe u Ilinoisu.

Tokom februara, država je generisala skoro 170 miliona dolara od prodaje, više nego dvostruko u odnosu na prva dva meseca 2020. godine, navodi se iz odeljenja za finansijske i profesionalne propise države Illinois, koje licencira dispanzere za marihuanu.

Taj ukupan iznos uključuje rekordnih 88,8 miliona američkih dolara mesečne rekreativne prodaje tokom januara i 80,7 miliona američkih dolara u februaru, navodi država. Kupci izvan države činili su više od četvrtine rekreativne prodaje u Ilinoisu.

Prodaja marihuane u medicinske svrhe u februaru je premašila 62,2 miliona dolara, što je dovelo do ukupne prodaje marihuane u Ilinoisu do sada u visini od skoro 232 miliona dolara ove godine, a očekuje se da će da premaši prošlogodišnju prodaju od 1,03 milijarde dolara.

1. januara 2020. – prvog dana ere legalizovane marihuane u Ilinoisu – širom države bilo je otvoreno 37 prodajnih objekata. Sada posluju 82 lokacije, a skoro 30 novih mesta treba da se otvore prema državnom zakonu o osnivanju. Dugo odlagana lutrija za dodelu 75 novih licenci sa fokusom na društvenu ravnopravnost takođe još uvek nije krenula napred nakon što je država stotinama neuspešnih kandidata dala drugu šansu da se kvalifikuju.

Marihuana je legalna u 36 država, uključujući 15 koje dozvoljavaju rekreativnu upotrebu. Istraživačka kompanija Euromonitor predviđa legalnu prodaju kanabisa više nego utrostručenu na 98 milijardi dolara na globalnom nivou do 2025. godine.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0