Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2024” počinju u sredu. Evo kako da aplicirate

Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2024” počinju u sredu. Evo kako da aplicirate

Američki senat usvojio zakon kojim se ubrzava proces izdavanja viza i radnih dozvola
Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu. Evo koliko viza su dobili državljani Srbije i zemalja regiona
USCIS: Nove mere – Platite $2.500 i vaš imigracioni slučaj biće rešen po ubrzanoj proceduri

Vlada Sjedinjenih Američkih Država objavila je da se zvanično otvara registracija za Program raznovrsnosti viza za fiskalnu 2024.godinu, Diversity Visa Program for Fiscal Year 2024 (DV-2024) poznatija kao lutrija za zelenu kartu.

Stejt department, koji upravlja programom, saopštio je da će prijave početi u sredu, 5. oktobra, u podne. Krajni rok za prijavu u ovaj imigracioni program – koji će dodeliti do 55.000 imigrantskih viza ili zelenih karata 2024. – zatvara 8. novembra u podne, saopštile su vlasti.

Stranci zainteresovani za legalnu imigraciju u Sjedinjene Države moraju podneti svoje prijave elektronskim putem samo putem dvprogram.state.gov.

Program Diversity Visa daje strancima iz zemalja koje obično ne šalju mnogo imigranata u Sjedinjene Države priliku da dobiju zelenu kartu. Sledeće zemlje ne ispunjavaju uslove da se prijave za 2024: Bangladeš, Brazil, Kanada, Kina (uključujući SAR Hong Kong), Kolumbija, Dominikanska Republika, Salvador, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Meksiko, Nigerija, Pakistan, Filipini, Republika Koreja (Južna Koreja), Ujedinjeno Kraljevstvo (osim Severne Irske) i njene zavisne teritorije, Venecuela i Vijetnam. Domoroci iz SAR-a Makao i Tajvana ispunjavaju uslove.

Boundless

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0