Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2022” završavaju se sutra u podne. Link za apliciranje u tekstu!

Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2022” završavaju se sutra u podne. Link za apliciranje u tekstu!

Američko odeljenje za nacionalnu bezbednost (DHS) – Sve što niste znali o ovoj saveznoj agenciji
1,3 miliona imigranata čeka na termin za obradu biometrijskih podataka. USCIS ovim povodom izdao saopštenje
USCIS: Nove mere – Platite $2.500 i vaš imigracioni slučaj biće rešen po ubrzanoj proceduri

Popularni program za strance (koji nemaju američke sponzore pomoću kojih mogu da dođu u Ameriku), Diversity Visa Program for Fiscal Year 2022 (DV-2022) poznatiji kao lutrija za zelenu kartu, otvoren je prijave od 07.oktobra ove godine. 

Stranci koji su zainteresovani za stalno prebivališe u Americi moraju podneti svoje prijave elektronski od utorka, 10. novembra u podne. Međutim, zainteresovanim aplikantima se savetuje da ne čekaju poslednji minut za prijavu.

Prijave moraju biti predate samo preko sajta. Proces biranja učesnika je nasumičan i ne postoji taksa za registrovanje.

Program raznovrsnosti viza obezbeđuje trajne vize za prebivalište u Sjedinjenim Državama za strane građane u zemljama sa malim procentom imigracija u Ameriku u prethodnih pet godina. U prethodnom programu, DV-2021 prijavilo se 6,741,128 kandidata širom sveta odnosno 11,830,707 stranih državljana uključujući i članove porodica prvobitnih kandidata. Egipat, Iran, Rusija i Alžir su bile države koje su dobile najviše viza.

Kandidati moraju ispuniti jednostavne ali striktne uslove kako bi se kvalifikovali, navodi Stejt Department, koji daje zelene karte u 6 geografskih regija, iz zemalja sa malom stopom imigracija u Sjedinjene Države.

zelena karta amerika chicago glasnik 

Svake godine 55 000 ljudi dobije pravo na legalan boravak u SAD putem lutrije za Zelenu Kartu.

Ko ispunjava uslove za prijavu na Viza Lutriju 2022?

Proces prijavljivanja je jako jednostavan tako da ne podrazumeva pravne usluge advokata za imigracije ali postoji nekoliko striktih pravila koja se očekuju kako bi kandidat mogao da se kvalifikuje za učestvovanje.

Uslovi pre podnošenja prijave:

 • Na prvom mestu, kandidat mora biti rođen u državi koja je na listi odobrenih zemalja za prijavljivanje. Kandidati iz sledećih zemalja nisu kvalifikovani za prijavljivanje: Bangladeš, Brazil, Kanada, Kina (uključujući Hong Kong SAR), Kolumbija, Dominikanska Republika, Salvador, Gvatemala, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Meksiko, Nigerija, Pakistan, Filipini, Južna Koreja, Ujedinjeno Kraljevstvo (osim Severne Irske) i njegove zavisne teritorije, Vijetnam.
 • Kandidati moraju imati završenu srednju školu (ili njen ekvivalent) ili dve godine iskustva tokom zadnjih pet godina na određenom polju koje obuhvata najmanje dve godine obuke.
 • Zbog očekivanja velikog broja prijava, zvaničnici Stejt Departmenta savetuju kandidate da ne čekaju zadnje dane prijavnog perioda jer će prekomerni broj prijava usporiti sistem.

Ne čekajte poslednju nedelju prijavljivanja kako biste se prijavili jer će prekomerna upotreba sistema dovesti do usporavanja njegovog rada. Prijave nakon isteka roka neće biti prihvaćene“ navode vlasti u zvaničnom uputstvu za prijavljivanje.

Zakon dozvoljava jedno prijavljivanje po osobi tokom svakog perioda prijavljivanja. Vlada koristi visoku tehnologiju kako bi izdvojila kandidate koji su se prijavili više puta. Apliciranje više od jednog puta će vas automatski diskvalifikovati“ navedeno je u daljem uputstvu.

Kako se prijaviti na Viza lutriju 2022?

Kandidati se mogu prijaviti i predati svoje prijave na adresi dvlottery.state.gov .

Nakon online registracije, kandidati će videti poruku obavešenja na ekranu sa svojim imenom i posebnim registracionim brojem koji osoba mora odštampati kako bi proverila da li je odabrana ili ne.

Osobe koje već žive u Sjedinjenim Državama sa legalnim privremenim statusom se takođe mogu prijaviti pod uslovom da dolaze odnosno da su rođeni u državi sa liste odobrenih zemalja.

Sledeće informacije su neophodne kako bi se ispunio obrazac:

 • Ime, srednje ime i prezime, onako kako je navedeno u pasošu
 • Pol
 • Datum rođenja
 • Grad rođenja
 • Država rođenja
 • Zemlja sa liste odobrenih zemalja
 • Skorija fotografija (kandidata, supružnika i dece) koji ispunjavaju uslove
 • Poštanski kod
 • Zemlja u kojoj kandidat trenutno boravi
 • Broj telefona (opciono)
 • Email adresa
 • Nivo obrazovanja
 • Bračni status

DIV – 2022 u godini globalne pandemije

Ova godina je bila izuzetno teška za 55,000 kandidata koji su osvojili zelene karte u prošloj lutriji iz 14 miliona prijava.

Do sada, Vlada je izdala samo 14, 636 viza od 55,000 navodi advokat Curtis Morrison koji zastupa više od 3000 tužitelja.

Američke ambasade i konzulati širom sveta su prestali sa radom tokom pandemije i tek skoro je Vlada ponovo pokrenula ove procedure u etapama što se tiče imigrantskih i turističkih viza

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0