Premijera filma “Dara iz Jasenovca” u Čikagu 5. februara! (Link za kupovinu karata)

Premijera filma “Dara iz Jasenovca” u Čikagu 5. februara! (Link za kupovinu karata)

Serbian Night – The Electric Hotel
Svečani Doček Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G.G. Porfirija
Uživajte na otvorenom klizalištu Parkway Bank Parku do kraja februara

Film Predraga Antonijevića, Dara iz Jasenovca, srpski kandidat za Oskara, biće prikazan u bioskopima širom Amerike počevši od 5. februara. Film će biti prikazan i u Čikagu na dve različite lokacije.  Svi one koji žive u Čikagu film mogu gledati od 5. do februara u bioskopu AMC River East 21. Vaše karte za ovu projekciju možete rezervisati na sledećem linku. Za projekcije filma u Landmark’s Century Centre Cinema karte možete pronaći putem sledećeg linka. Zbog pandemije koronavirusa kapacitet bioskopa je ograničen uz obavezno nošenje maske tokom projekcije filma.

Sniman na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, Dara iz Jasenovca je prvi igrani film o najvećem ustaškom logoru u Drugom svetskom ratu, a osvrće se na period 1942. godine kada, posle velike ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u koncentracionim logorima.

Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić, dok su glumačku ekipu iz Srbije činili Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

Pogledaje trailer filma Dara iz Jasenovca.

COMMENTS

WORDPRESS: 0