Predstavljena nova karantinska pravila za putnike koji dolaze u Čikago

Predstavljena nova karantinska pravila za putnike koji dolaze u Čikago

Nema više prevara – USDOT odobrio testiranje na drogu putem pljuvačke
Ne propustite – Besplatan ulaz u Brookfield Zoo tokom oktobra i novembra
Od srede počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2023”. Evo kako da aplicirate

Nove karantinske mere i ograničenja putovanja za Čikago su ponovo predstavljene pošto je grad promenio smernice za kategorizacije država iz kojih dolaze putnici.

Nalog za hitne slučajeve prilagođen je dvostepenom sistemu “da bi se sprečilo dalje širenje COVID-19”, objavili su u utorak zdravstveni zvaničnici.

Prema novim smernicama, koje stupaju na snagu u petak, države su kategorisane ili kao “narandžaste” ili “žute”, eliminišući prethodnu “crvenu” kategoriju.
Narandžaste države i teritorije imaju prosečne stope slučajeva koronavirusa iznad 15 slučajeva dnevno na 100.000 stanovnika, a žute države i teritorije stope ispod 15 slučajeva dnevno, na 100.000 stanovnika.

Čikago je doživeo nekoliko nedelja uglavnom stabilnih ili opadajućih novih dnevnih slučajeva, a stopa pozitivnosti testova se smanjila i sada iznosi 10,3%,” rekao je CDPH u utorak. „Grad sada beleži 38 novih dnevnih slučajeva na osnovu sedmodnevnog proseka, što je niža stopa od one kada je trostepeni sistem primenjen u novembru 2020.

Od utorka su Havaji jedina država koja je navedena kao “žuta”, a svih 49 drugih država nalazi se u narandžastoj kategoriji, kao i Portoriko i okrug Kolumbija, navodi gradsko zdravstveno odeljenje. Spisak će sledeći put biti ažuriran 26. januara.

Iako su zdravstveni službenici pozivali stanovnike da izbegavaju putovanja ako je moguće, evo zahteva za svaku kategoriju:

Žuta: Države sa stalnim sedmodnevnim prosekom manjim od 15 slučajeva dnevno / 100.000 stanovnika.
Nije potreban test u karantinu ili pre dolaska. Obavezno je nošenje maski, socijalno distanciranje i izbegavanje ličnih okupljanja

Narandžasta: Države imaju sedmodnevni prosek iznad 15 slučajeva dnevno / 100.000 stanovnika
10-dnevni karantin ILI negativan test pre dolaska, stara ne više od 72 sata. Obavezno je nošenje maski, socijalno distanciranje i izbegavanje ličnih okupljanja.

Hitni nalog za putovanje koji zahteva karantin za putnike sa određenih lokacija prvi put je izdat u julu u nastojanju da uspori širenje smrtonosnog koronavirusa.
Grad je rekao da se nada da će putnike jednostavno edukovati o pravilima, ali oni koji ne budu poštovali pravila mogu biti kažnjeni novčanim kaznama između 100 i 500 američkih dolara dnevno, do 7.000 američkih dolara.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0