Predstavljena nova karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago

Predstavljena nova karantinska lista za putnike koji dolaze u Čikago

Kongres SAD usvojio zakon o zaštiti istopolnih brakova
Kako neplaćeni bolnički računi mogu da utiču na vaš kreditni skor?
Donald Tramp pravi svoju društvenu mrežu

Grad Čikago je u utorak ažurirao svoju listu ograničenja za putnike koji dolaze u grad u vreme pandemije COVID-19.

Kancelarija gradonačelnice Lori Lightfoot ublažila je ograničenja za putnike iz Indijane, Viskonsina i Mičigena. Ove države su se pridružile još 15 američkih država, uz Portoriko i Vašington, koji prelaze u „žuti nivo“. To znači da putnici iz ovih država ne moraju da idu u karantin ili da imaju negativne testove kada stignu u Čikago.

Aljaska je prešla sa žutog na „narandžasti nivo“ – koji sada uključuje 31 američku državu. Putnici koji dolaze iz država “narandžastog nivoa” moraju biti u karantinu 10 dana ili dobiti negativan rezultat testa pre dolaska u Čikago.

Ažurirana pravila putovanja stupaju na snagu u petak.

Na osnovu trenutnih podataka: 18 država i 2 teritorije nalaze se u žutom nivou: Hawaii, Puerto Rico, North Dakota, Washington D.C., Indiana, Minnesota, Mississippi, Texas, Idaho, Louisiana, Nebraska, Maryland, Wisconsin, Nevada, Arkansas, Washington, Michigan, Maine, Missouri, Oregon.


Smernice za svaki nivo su:

Žuta: Države sa stalnim sedmodnevnim prosekom manjim od 15 slučajeva dnevno / 100.000 stanovnika.
Nije potreban test ili karantinu pre dolaska. Obavezno je nošenje maski, socijalno distanciranje i izbegavanje okupljanja.

Narandžasta: Države imaju sedmodnevni prosek iznad 15 slučajeva dnevno / 100.000 stanovnika
10-dnevni karantin ili negativan test ne više od 72 sata pre dolaska u Čikago sa obaveznim nošenjem maski, uz socijalno distanciranje i izbegavanje okupljanja.

Izvor: Wgntv

COMMENTS

WORDPRESS: 0