Predstavljen plan otvaranja Ilinoisa u 5 faza! Evo kada će se otvoriti restorani, bioskopi..

Predstavljen plan otvaranja Ilinoisa u 5 faza! Evo kada će se otvoriti restorani, bioskopi..

Nike – Sve što niste znali o jednom od najvećih američkih brendova
Vrednost Tvitera pala je za 71% od kada ga je kupio Elon Musk i nazvao “X”
Oružje kupljeno putem kreditnih kartica u SAD sada može biti praćeno

Stanovnici Ilinoisa konačno su dočakali plan kako bi mogao izgledati “povratak u normalu” kao i koliko dugo će on trajati. Plan Guvernera JB Pritzkera u 5 faza omogućiće postepeno ponovno otvaranje kompanija, restorana, događaja i ostalih okupaljanja – sa strategijom koja deli državu na regione i pažljivo posmatra širenje COVID-19.

Trenutno je, prema planu, svaki region Ilinoisa dostigao je određeni stepen druge faze, takozvano „ravnanja krive“. U ovoj fazi, stopa infekcija i dalje raste, ali sporijom stopom, a stanovnici Ilinoisa mogu nastaviti sa aktivnostima na otvorenom, pridržavajući se smernica za socijalno distanciranje i noseći maske za lice.

Plan Guvernera JB Pritzkera podrazumeva podelu Ilinoisa na četiri regiona: centralni Ilinois, severoistočni Ilinois, severni centralni Ilinois i južni Ilinois. Odeljenje za javno zdravlje Ilinoisa nadgledaće svaku regiju i premestiti je u sledeću fazu kada ispuni uspostavljene kriterijume.

 

POVRATAK U KANCELARIJE

Kancelarije u koje će se ljudi vraćati u post-pandemijskom periodu izgledaće znatno drugačije od radnog prostora u kome su radili do sredine marta. Kancelarije će se ponovo otvoriti tokom treće faze, sa ograničenim kapacitetima.

Treća faza planira ponovo otvaranje kancelarija, maloprodajnih objekata, frizerskih i zanatskih radnji, nacionalnih parkova. Socijalno distanciranje i nošenje maski biće obavezno. Treća faza može se sprovoditi najranije 29. maja.

OTVARANJE RESTORANA

Restorani u Ilinoisu zatvoreni su od sredine marta a njihovo otvaranje ne planira se pre sprovođenja 4. faze, dakle ne pre – 26. juna!
Za jednu od delatnosti koja je najviše pogođena pandemijom ovo nisu dobre vesti.

Četvrta faza će početi sa sprovođenjem kada broj slučajeva i hospitalizovanih pacijenata bude u konstantnom opadanju. Ovom fazom biće dozvoljena sva okupljanja do 50 ljudi, restorani i barovi će se ponovo otvoriti, kao i vrtići škole. Socijalno distanciranje i nošenje maski biće obavezno.

FRIZERSKI SALONI I TERETANE

Pristup teretanama, frizerskim salonima, kancelarijama i maloprodajnim objektima uz ograničenja kapaciteta i druga ograničenja sprovodiće se u trećoj fazi.

BIOSKOPI

Ljubitelji filmova u Ilinoisu moraće da sačekaju do četvrte faze plana ponovnog otvaranja. Pritzkerova faza „revitalizacije“, koja bi trebalo da započne krajem juna ako sve bude po planu i omogućiće projekcije u bioskopima sa ograničenjem na 50 mesta.

OPERACIJE I BOLNIČKO LEČENJE 

Sada, kada je stopa rasta slučajeva COVID-19 u Ilinoisu usporila, ministarstvo zdravstva je saopštilo da bi se izborne operacije i postupci lečenja mogli nastaviti 11. maja u bolnicama i hirurškim centrima u Ilinoisu. Ali pacijenti će možda morati da čekaju duže od predviđenog, dok bolnice reše zaostale slučajeve, obnove svoje kapacitete i odluče koji pacijenti bi trebalo prvi da budu operisani.

KONVENCIJE

Konvencije će se ponovo otvoriti u okviru poslednje, pete faze Pritzkerovog plana.

Jedini način da se započne Faza 5 jeste pronalazak vakcine ili široko dostupnog i visoko efikasanog tretmana lečenja ili eliminacija bilo kakvih novih slučajeva koronavirusa tokom dugog perioda.
Ova faza će ponovo dozvoliti održavanje konvencija, festivala i velikih manifestacija, a biće otovorena sva preduzeća, škole i mesta za rekreaciju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0