Predstavljamo vam vodič za jesenje aktivnosti u Čikagu

Predstavljamo vam vodič za jesenje aktivnosti u Čikagu

Nijagarini vodopadi u srpskim bojama: Međunarodni festival posvećen Danu Nikole Tesle
Bacon and Beer Classic Festival – 12. Oktobar!
Navy Pier od danas potpuno otvoren, predstavljeni letnji programi i vatromet

Čikago je grad u kome svako godišnje doba može da ponudi prelep odmor, zabavu i uživanje. Jesen je posebno magična kada suvo jesenje lišće Milenijum Parka postaje zlatno,  a grad je prepun zanimljivih aktivnosti.

Izbor aktivnosti je zaista veliki. Da li ćete odabrati da se divite arhitekturi grada ili jesenjim bojama, brati jabuke ili učiti o gradskim urbanim legendama, nećete pogrešiti jer Čikago zaista ima sve za svakoga!

Sledi naš predlog aktivnosti u kojima možete uživati ove jeseni u Čikagu:

lincoln park chicago glasnik

Šetnje parkovima Čikaga u jesen

Kao što smo pomenuli, ovaj grad može ponuditi nešto za svakoga tokom cele godine ali je jesen posebno magična zbog jesenjih boja koje nećete moći da vidite ni u jednom drugom gradu.

Posetite:

Takođe, ovde detaljnije možete pročitati o mestima u Čikagu i van njega koje možete dodati svojoj listi aktivnosti.

Kako je Čikago postao svetska prestonica pokretnih mostova

Ako vam je potreban kratak vikend odmor van Čikaga, imamo par predlog za vas.

 

Isplanirajte jesenje ’bekstvo’ od svakodnevne rutine

Bilo da ste dugogodišnji stanovnik Čikaga ili posetilac, nema boljeg načina da se obeleži odlazak jeseni nego kratkim vikendom u srcu Čikaga gde ćete doživeti prve jesenje boje. Iznajmite apartman u nekom od povoljnih hotela koji ove jeseni imaju uzbudljive pakete za vas i počnite da planirate svoj vikend odmor daleko od svih obaveza

Ovde možete videti detalje specijalnih ponuda koje vam se nude.

noc vestica chicago glasnik

 

Proslavite Noć veštica

Noć veštica će možda drugačije izgledati ove godine ali Čikago i dalje slavi ovaj praznik sa puno bezbednih ali strašnih poslastica! Zgrabite svoj kostim i odaberite neki od sledećih događaja u gradu:

 

Rezervišite mesto za “Ukleti obilazak”

Čikago je grad sa mnogo mračne istorije počevši od velikog Čikago požara pa sve do potapanja SS Eastland. Ovi događaji su doveli do nastajanja nekoliko urbanih legendi. Predlažemo vam nekoliko zanimljivih tura koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim:

Ovde možete pronaći detaljne informacije o “Ukletim turama” u Čikagu:

Posetite Dolinu Bundeva

Ako želite da rezbarite bundeve ili pečete pite, Dolina bundeva je mesto za vas! Prošetajte kroz ovu stazu u zološkom vrtu Linkoln parka ili skoknite van grada:

 

Posetite voćnjake u blizini Čikaga

Ništa ne asocira na jesen kao šetnja voćnjacima jabuka. Iako nema puno voćnjaka u okviru grada, ove farme se nalaze u mestima blizu samog grada pa su savršene za kratke izlete!
Posetite:

The Bean Chicago Glasnik

Uživajte u arhitekturi grada

Open house u Čikagu () ima novi i poboljšani program za 2020.godinu. Omiljeni festival arhihtekture među stanovnicima Čikaga će trajati 10 dana ove godine i fokusiraće se na arhitekturu, kulturološke i istorijski značajne delove grada kojih ima više od 20. Festival ove godine će se takođe fokusirati i na socijalnu distancu kao i spoljašnjost zgrada tako da će ovo biti sigurno i uzbudljivo putovanje!

 

Posetite festival hrane

Ove jeseni će biti posebna mešavina virtuelnih i IRL događaja. Ako ste ljubitelji dobre hrane uživajte u  hrani, pivu i vinu:

muzej nauke i industrije chicago glasnik

Posetite muzeje

Jesen je obično najbolji deo godine za ljubitelje umetnosti zbog mnogobrojnih izložbi u muzejima širom grada. Ako više volite manje ekstravagantne stvari, možete naći manje poznate ali sjajne izložbe lokalnih umetnika koje će vas oduševiti!

Mone i Čikago u Institutu umetnosti

Umetnici predvode Čikago 2.0 u Art Centru Hajd parka

Balkrišna Doši: Arhitektura za narod u Rajtvudu 659

u Društvu renesanse

 

Ovde možete naći detaljnije informacije u vezi muzeja Čikaga i njihovih izložbi.

 

Pogledajte film ili predstavu na otvorenom

Bioskopi na otvorenom su se vratili na velika vrata i biće prisutni tokom cele jeseni. Možete birati od predstava prilagodljivih za decu do horor filmova koji vas neće ostaviti ravnodušnim:

Indiana dunes national park chicago glasnik

Jednodnevni odmor

Ponekad nam je samo potrebna pauza od gužve u gradu i svakodnevnih obaveza. To je jedinstvena prilika da se posete prelepa mesta u okolini Čikaga koja apsolutno oduzimaju dah! Pobegnite iz grada bar na dan na neku od sledećih lokacija:

Više informacija na sledećem linku.

 

Izvor: Choose Chicago

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0