Predsednik Bajden predlaže oporezivanje milijardera na najmanje 25%

Predsednik Bajden predlaže oporezivanje milijardera na najmanje 25%

Čikago od utorka očekuju najveće snežne padavine ove zime
Novak Đoković završio godinu kao najbolji teniser sveta
Predstavaljeno do sada nepoznato pismo slavnog srpskog naučnika Nikole Tesle

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden je predložio povećanje poreza za milijardere u svojoj najnovijoj objavi na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

Predsednik Bajden se obratio na ovoj mikroblogging platformi i rekao: “Vreme je da milijarderi plaćaju barem minimalni porez od 25%.” U svom najnovijem obraćanju u Merilendu, Džo Bajden je izjavio: “Tokom pandemije, broj milijardera u Americi je porastao sa oko 740 na 1000. Ovi milijarderi plaćaju prosečno manje od 8 odsto federalnih poreza svake godine. Oni plaćaju nižu stopu federalnog poreza od vatrogasca, učitelja ili policajca.”

Milijarderi u Americi će se suočiti sa većim obavezama kao što su više stope poreza na dohodak, na kapitalnu dobit i druge oblike oporezivanja.

U međuvremenu, izmene u vezi sa poreskom politikom mogle bi da izazovu dodatni efekat, jer bi milijarderi mogli da reaguju na promene prilagođavanjem investicija, što bi dalje uticalo na dinamiku tržišta i ekonomski rast.

Ranije ove godine, Bela kuća je u saopštenju za medije navela da se očekuje da će budžet koji Džo Bajden predlaže smanjiti deficit SAD-a za skoro 3 biliona dolara tokom perioda od 10 godina. Predloženi minimalni porez na milijardere doprineo bi tome.

etnownews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0