Predsednik Bajden predlaže oporezivanje milijardera na najmanje 25%

Predsednik Bajden predlaže oporezivanje milijardera na najmanje 25%

Na ovim letnjim poslovima u Americi možete zaraditi i do $400 dnevno!
Amerika: U junu otvoreno 850.000 radnih mesta
Apple predstavio revolucionare naočare za proširenu realnost Vision Pro vredne $3499

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden je predložio povećanje poreza za milijardere u svojoj najnovijoj objavi na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

Predsednik Bajden se obratio na ovoj mikroblogging platformi i rekao: “Vreme je da milijarderi plaćaju barem minimalni porez od 25%.” U svom najnovijem obraćanju u Merilendu, Džo Bajden je izjavio: “Tokom pandemije, broj milijardera u Americi je porastao sa oko 740 na 1000. Ovi milijarderi plaćaju prosečno manje od 8 odsto federalnih poreza svake godine. Oni plaćaju nižu stopu federalnog poreza od vatrogasca, učitelja ili policajca.”

Milijarderi u Americi će se suočiti sa većim obavezama kao što su više stope poreza na dohodak, na kapitalnu dobit i druge oblike oporezivanja.

U međuvremenu, izmene u vezi sa poreskom politikom mogle bi da izazovu dodatni efekat, jer bi milijarderi mogli da reaguju na promene prilagođavanjem investicija, što bi dalje uticalo na dinamiku tržišta i ekonomski rast.

Ranije ove godine, Bela kuća je u saopštenju za medije navela da se očekuje da će budžet koji Džo Bajden predlaže smanjiti deficit SAD-a za skoro 3 biliona dolara tokom perioda od 10 godina. Predloženi minimalni porez na milijardere doprineo bi tome.

etnownews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0