Predložena nova taksa za narudžbine sa Amazona za građane Čikaga

Predložena nova taksa za narudžbine sa Amazona za građane Čikaga

Ambasade Srbije učestvovaće na World Language Festivalu
Čikago: Peta najtoplija zima ikada zabeležena, evo šta nas dalje očekuje
Predstavljena nova karantinska pravila za putnike koji dolaze u Čikago

Građani Čikaga koji naručuju proizvode online, preko Amazona i drugih Internet prodavnica tokom pandemije, možda će morati da plate dodatne takse za te pogodnosti prema “ground delivery tax” pravilu koje je predloženo u ponedeljak.

Zastupnik Patrick Daley Thompson predložio je da uvede porez od 1,25 dolara na pakete sa „kumulativnom težinom od 50 pounda ili manje “i 2,50 USD za pakete koji su teži od 50 lbs.

Paketi koji sadrže „pripremljenu hranu za neposrednu ishranu ljudi“ bili bi izuzeti. Kao i paketi koji sadrže „isključivo lekove na recept i bez recepta, medicinske uređaje, uključujući, ali ne ograničavajući se na tampone i higijenske salvete, insulin, materijale za ispitivanje urina, špriceve ​​i igle koje koriste dijabetičari“.

Da bi se izbegli problemi oko naplate ove naknade, uredba kaže: „Obaveza svakog prodavca materijalne lične imovine koja se prodaje na malo i koju prodavac isporučuje na teritoriji grada jeste da naplati ovaj porez.“ Prodavci koji propuste da „prikupe i ne predaju porez … biće odgovorni gradu za iznos“ koji nije naplaćen.

Izvor: Chicago Sun Times

COMMENTS

WORDPRESS: 0