Predgrađe u Čikagu je proglašeno za najbezbednije i najpovoljnije u Americi

Predgrađe u Čikagu je proglašeno za najbezbednije i najpovoljnije u Americi

Čikago ulazi u treću fazu otvaranja početkom juna
Njujork: Četiri hotela dobila su najviše priznanje u prvom Michelin Keys vodiču
7 najboljih američkih univerziteta za međunarodne studente

Vebsajt za finansije GoBankingRates objavio je svoju rang-listu top 50 gradova i predgrađa, proglasivši Elgin, Illinois, najbezbednijim i najjeftinijim u zemlji.

Jedno čikaško predgrađe upravo je proglašeno za “najbezbednije i najpovoljnije” u Americi, prema novom rangiranju – i to nije jedino mesto u Illinoisu koje se našlo na listi.

Rangiranje je uzimalo u obzir metrike kriminala, srednji prihod, troškove života, kamatne stope na hipoteke, prosečne vrednosti kuća i još mnogo toga za neke od najvećih gradova. Podaci su obuhvatili brojeve do 3. maja 2024.

Elgin je istaknut po tome što ima srednji prihod domaćinstva od 85,998 dolara, sa prosečnim troškovima hipoteke od 1,840 dolara i mesečnim ukupnim troškovima života od oko 4,000 dolara.

U poređenju sa drugim gradovima na listi, Elgin je imao mali broj imovinskih i nasilnih zločina.

Na listi se našao i Joliet, Illinois, koji je zauzeo 17. mesto.

Južno-zapadno predgrađe Čikaga imalo je srednji prihod domaćinstva od nešto manje od 85,000 dolara, prosečne troškove hipoteke od 1,427 dolara i mesečne ukupne troškove života od 3,572 dolara. Grad je, međutim, imao veće stope i imovinskih i nasilnih zločina u poređenju sa Elginom.

Na listi, odmah iza Elgina, našli su se Cary, Severna Karolina; Gilbert, Arizona; League City, Teksas; i još jedan grad na srednjem zapadu, Rochester, Minesota.

Ostale lokacije na srednjem zapadu koje su ušle u top 50 su: Olathe, Kansas; Sterling Heights, Michigan; Fort Wayne, Indiana; Dearborn, Michigan; Ann Arbor, Michigan; Warren, Michigan; Madison, Viskonsin; i Cedar Rapids, Iowa.

NBC5 Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0