Pratite status vaše radne dozvole i putnog dokumenta putem USCIS-ove online aplikacije

Pratite status vaše radne dozvole i putnog dokumenta putem USCIS-ove online aplikacije

7 restorana u oblasti Čikaga proglašeni među najpopularnijim mestima za branč u SAD
Povećanje cena imigracionih aplikacija: Kada stupaju na snagu i koga će najviše “pogoditi”
Novi zakon doneće glavobolje korisnicima Venmo-a i PayPal-a

Ako ste ikada podnosili zahtev za američko državljanstvo ili imigracione beneficije, znate da čekanje na odluku o vašem zahtevu može biti dug i nervozan proces. Nesigurnost u vezi sa vremenom obrade često ostavlja aplikante u stanju anksioznosti i neizvesnosti u pogledu trenutka kada će dobiti konačnu odluku. Međutim, USCIS je napravio još jedan korak napred u poboljšanju transparentnosti i olakšavanju stresa koji prati imigracioni proces.

Danas je USCIS najavio proširenje myProgressa, koji aplikantima omogućava pristup personalizovanim procenama vremena čekanja za određene prekretnice u njihovom imigracionom slučaju, uključujući konačne odluke o slučaju, sve unutar njihovog online naloga. myProgress je dostupan aplikantima sa USCIS online nalogom koji podnose Formular N-400, Zahtev za naturalizaciju, Formular I-90, Zahtev za zamenu trajne rezidentne kartice, ili Formular I-130, Zahtev za podnošenje zahteva za člana porodice , i sada je proširen i na Formular I-765, Zahtev za dozvolu za rad i Formular I-131, Zahtev za putni dokument.

Formular I-765 se podnosi od strane aplikanta koji žele da dobiju Dokument o dozvoli za rad kako bi legalno radili u Sjedinjenim Američkim Državama. Formular I-131 se koristi za podnošenje zahteva za dozvolu za ponovni ulazak, putni dokument za izbeglice, putni dokument za TPS (Zaštita privremenih imigranata) ili putni dokument za unapred odobren put.

Ovo proširenje će nastaviti da pomogne onima koji podnose zahteve za imigracione ili državljanske beneficije da preciznije prate napredak svog slučaja i budu obavešteni o sledećim koracima. Iako se ove procene zasnivaju na istorijskim podacima sličnih slučajeva i možda nisu potpuno tačne, ipak daju aplikantu bolje razumevanje koliko dugo mogu očekivati da njihov slučaj dostigne ključne faze u procesu.

Kako funkcioniše myProgress?

Da biste koristili myProgress, jednostavno se prijavite na svoj USCIS online nalog i izaberite svoj trenutni zahtev kako biste pratili procenjeni vremenski raspored svog slučaja. Ako ste podneli elektronski zahtev ili ste povezali zahtev sa svojim online nalogom, videćete karticu myProgress za svoj zahtev. Ovde ćete pronaći procenjeno vreme čekanja dok se donese odluka o vašem slučaju i tri prekretnice koje će biti označene kako se budu obavljale:

Potvrda da je zahtev primljen Zakazivanje biometrijskog pregleda (ako je potrebno) je završeno Odluka o trenutnom slučaju

Zbog dugog čekanja i neizvesnosti nakon podnošenja zahteva za imigracione beneficije u vezi sa dobijanjem odgovora, proširenje mogućnosti myProgressa predstavlja značajan korak u pravom smeru ka usklađivanju i korisnički orijentisanom američkom imigracionom programu. Nadamo se da će ova inovacija omogućiti aplikantima da budu informisani o svom imigracionom putovanju i nadamo se daljem proširenju mogućnosti myProgressa na ključne imigracione formulare i zahteve.

Posetite USCIS veb stranicu da biste saznali više o ovoj ažuriranju.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0