Povećanje minimalne plate i nova uredba o plaćenom odmoru stupaju na snagu u Čikagu 1. jula

Povećanje minimalne plate i nova uredba o plaćenom odmoru stupaju na snagu u Čikagu 1. jula

“Nečista krv” prvi film na srpskom jeziku na Netflixu
Pomozimo Marku koji je na lečenju u Americi!
Do sada najveći broj novozaraženih u Čikagu. Školska godina završena!

Minimalna plata po satu za radnike u Čikagu će se povećati na 16,20 dolara, a fazno ukidanje različitih plata za male i velike firme počinje 1. jula.

Mnogi radnici u Čikagu će dobiti povećanje plate sredinom leta, sa godišnjim postepenim povećanjem minimalne plate po satu i novom politikom plaćenog odmora koja će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca, među ostalim merama.

Minimalna plata po satu u Čikagu će se povećati sa 15,80 dolara na 16,20 dolara za poslodavce sa 21 ili više zaposlenih, i sa 15 na 16,20 dolara za poslodavce sa 20 ili manje zaposlenih, čime se ukidaju različite stope plata za velike i male firme.

Od kada je povećana na 15 dolara 2021. godine, minimalna plata po satu se godišnje povećava u skladu sa promenama u indeksu potrošačkih cena ili po stopi od 2,5%, u zavisnosti šta je niže.

Povećanje minimalne plate, primena uredbe o plaćenom odsustvu i plaćenom bolovanju i sigurnom odsustvu, kao i planirano unapređenje zahteva iz uredbe o pravednom radnom rasporedu, stupiće na snagu 1. jula.

NBC5 Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0