Povećanje cena imigracionih aplikacija: Kada stupaju na snagu i koga će najviše “pogoditi”

Povećanje cena imigracionih aplikacija: Kada stupaju na snagu i koga će najviše “pogoditi”

Kako dobiti američku vozačku dozvolu?
Lažno ste se predstavili kao državljanin Amerike da biste dobili posao? Evo šta možete uraditi ako je ovo vaš slučaj
Čikago koristi aerodrom O’Hare za smeštaj migranata

Prošla je godina od kada je USCIS predstavio predlog za povećanje troškova imigracije za skoro sve vrste viza. Sa novim taksama koje još nisu konačno određene, pogledajmo predlog povećanja taksi i očekivanja u vezi sa troškovima imigracije u narednoj godini.

Ko bi bio pogođen? Nakon šest godina nepromenjenih državnih taksi, administracija Bajdena je predložila povećanje taksi za imigracione prijave u januaru 2023. Predlog bi održao niske troškove za imigrante sa niskim prihodima i podnosioca prijava za naturalizaciju, ali bi povećao takse za gotovo sve aplikacije zasnovane na porodičnom ili radnom osnovu.

Iako bi olakšao situaciju za podnosioca prijava sa niskim prihodima, troškovi aplikacija za promenu statusa (zeleni karton) bi se udvostručili sa trenutnih 1.760 dolara na 3.500 dolara. USCIS bi takođe naplaćivao opcione obrasce za rad i putovanje, koji su do sada bili besplatni.

Radne vize bi takođe bile značajno pogođene — taksa za H-1B e-registraciju mogla bi skočiti sa 10 dolara na 215 dolara (2050% povećanje). Troškovi aplikacija za H-1B vizu takođe će porasti za 70%, što može uticati na sposobnost poslodavaca da u budućnosti sponzorišu strane radnike zbog visokih troškova.

USCIS tvrdi da će predložene takse pokriti operativne troškove agencije i sprečiti buduće zastoje, ali zagovornici imigracije i poslodavci su izrazili protivljenje tokom javnog perioda komentara za 2023. godinu. Preko 6.000 ljudi i organizacija je izrazilo zabrinutost zbog ovih promena.

Šta sledi

Kada budu konačno utvrđene, povećanja taksi će verovatno značajno uticati na sistem porodične i poslovne imigracije. Stručnjaci kažu da bi nove takse mogle stupiti na snagu već početkom 2024. godine.

boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0