Potvrđeno: Dodatnih $300 federalne naknade za nezaposlene kreće od 26. decembra

Potvrđeno: Dodatnih $300 federalne naknade za nezaposlene kreće od 26. decembra

Dve ulice Čikaga ušle na listu najpoznatijih na Instagramu
Zašto je samo 8% novih automobila na tržištu SAD dostupno po ceni manjoj od 30.000 dolara?
Koliko košta izdržavanje deteta u Americi? Evo nekoliko zanimljivih činjenica

Milioni nezaposlenih Amerikanaca mogu da odahnu nakon objavljivanja zvaničnih smernica Ministarstva za rad (DOL) o ključnim odredbama o nezaposlenosti u novom zakonu o podsticajima. Smernice, koje je u sredu uveče izdala uprava za zapošljavanje i obuku (ETA), potvrđuju da pojedincima u dva programa nezaposlenosti neće biti pauze između isplata i da će dodatnih dodatnih 300 dolara saveznog dodatka za nezaposlenost biti isplaćivano tokom punih 11 nedelja koje su predviđene sporazumom o podsticajima koji je doneo Kongres.

Savezni dodatak za nezaposlene, zvanično poznat kao Savezni program za nezaposlenost (Federal Pandemic Unemployment Compensation program), kreiran je nakon što je Kongres u martu usvojio zakon Cares Act. Program je obezbeđivao dodatnih 600 dolara nedeljno u federalnim naknadama za nezaposlene, ali je istekao 31. jula 2020. Novi zakon za podsticaje tražio je da se program ponovo pokrene u visini od 300 dolara, u trajanju od 11 nedelja.

Federal Pandemic Unemployment Compensation program „je ponovo ovlašćen i modifikovan da bi obezbedio 300 američkih dolara nedeljno kao dodatak programu naknada za znezaposlene počevši od 26. decembra 2020. i završavajući se 14. marta 2021. ili pre toga“, navodi DOL u saopštenju za novine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0